U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
27.07.2018 - 16.25u
Door: Mark Jaspers

Milieulessen IOK
IOK organiseert milieulessen rond het duurzaam gebruik van water, energie en klimaatverandering voor de tweede en derde graad van het basisonderwijs. Een les van 50 minuten kost 105 euro excl. btw.

De voorbije schooljaren is de gemeente hierop ingegaan en kregen de leerlingen van het derde leerjaar een les rond het thema water. De lessen werden door de leerkrachten en directies van de Heistse scholen positief geëvalueerd.

Het college beslist om ook tijdens het schooljaar 2018-2019 in te tekenen op de milieulessen van IOK. Opnieuw wordt geopteerd voor het thema water. De scholen kunnen hierbij kiezen uit volgende lessen: waterverbruik, drinkwaterproductie of waterproblematiek in de wereld.

De totale kostprijs voor de lessen is ca 2.000 euro.

Start werken academies
Het gemeentebestuur gunde op 15 mei de opdracht voor de verbouwing en uitbreiding van de muziek- en tekenacademie. Het centrale gebouw wordt opgeknapt en opengewerkt als inkom- en exporuimte en zal verscheidene gebouwen met elkaar verbinden.

Een ruime, polyvalente zaal onder de binnentuin maakt het mogelijk een extra amfitheater te creëren op het dak ervan. Buiten is er een publiek groen plein, dat ook als evenementenplein en voor buitenvoorstellingen gebruikt kan worden en dat aansluit bij het openbaar domein.

Men kan dus zowel van de zijde Oude Godstraat als vanuit dat nieuwe binnenplein aan de Hof van Riemenstraat de site van de academies bereiken. Een brede fiets- en voetgangersdoorgang verbindt beide straten met elkaar door de binnentuin.

De academies worden uitgebreid met zo'n 2.600 m², goed voor voldoende lokalen voor diverse lessen muziek en woord. Er is ook aandacht voor akoestiek, en grote, hoge ateliers voor de beeldende kunsten. Daarnaast wordt een grote polyvalente ruimte gebouwd voor voorstellingen van muziek, woord en dans.

Het college stelt de aanvangsdatum voor de werken vast op 27 augustus 2018. De werken moeten binnen een termijn van 500 kalenderdagen voltooid worden.

Vogeltentoonstelling
Het college geeft toelating aan ornithologische vereniging 'De Heikneuter' om een vogeltentoonstelling te organiseren op 13 en 14 oktober 2018 in de parochiezaal in Pijpelheide.

De organisatoren moeten zich wel aan enkele voorwaarden houden. Zo moeten alle tentoongestelde vogels voorzien zijn van een open of gesloten voetring, moet de tentoonstelling onder officieel toezicht staan van een erkende dierenarts, moet de tentoonstelling tijdig geregistreerd zijn bij het Voedselagentschap, mogen er geen kippen, kalkoenen, parelhoenen, eenden, ganzen, enz. aanwezig zijn, ...

Het Agentschap voor Natuur en Bos moet ook tijdig ingelicht worden.

Alarmfase droogte
Door de aanhoudende droogte geldt er in heel Vlaanderen een waterverspillingsverbod.

Art@the bib
In juli en augustus kan je in de bibliotheek komen kijken naar de schilderijen van Wim Daniëls.

Vacature medewerker onthaal
Wil je graag deel uitmaken van een bruisend lokaal bestuur? Wil je ook een steentje bijdragen aan het verlenen van een uitstekende dienstverlening aan je medeburgers? Dan word jij misschien onze nieuwe onthaalmedewerker.

Treinmuseum
Het Treinmuseum toont de prachtige schaalmodellenverzameling van Pieter Nombluez. Meer dan 2000 stuks vertellen de geschiedenis van het openbaar vervoer, vanaf de postkoets, via de stoomtreinen tot de TGV. Op de bovenverdieping kom je helemaal in de sfeer in de als treinwagon ingerichte filmzaal.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto