U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Neteland
10.08.2018 - 07.28u
Door: Mark Jaspers

Uit het schepencollege

Projectweek Dode Hoek
De projectweek rond de 'dode hoek' werd al meerdere malen georganiseerd en gunstig geëvalueerd door de MEGA-scholen. Het doel van deze projectweek is het bewustmaken van de leerlingen van het gevaar van de dode hoek van vrachtwagens en hen hiermee laten kennismaken in de praktijk. Zo kunnen ze veiliger deelnemen aan het verkeer.

De MEGA-scholen vragen om het project opnieuw te organiseren voor hun vijfde leerjaren. De theorielessen vinden plaats in de week van 17 tot en met 21 september en de praktijklessen van 24 tot en met 29 september 2018.
De theorielessen worden gegeven in de eigen klaslokalen. Het kerkplein in Schriek en de parking Hallaar kunnen als locatie gebruikt worden voor de praktijklessen.

Het college gaat akkoord met de organisatie van deze projectweek in samenspraak met het gemeentelijke team Mobiliteit, de Kempische Rijschool, de Fietsersbond vzw en de MEGA-scholen.

Organisatie Open Monumentendag 2018
Jaarlijks neemt het gemeentebestuur deel aan Open Monumentendag. Dit jaar is dat op zondag 9 september. Het ontsluiten van het lokale erfgoed is heel belangrijk. Op Open Monumentendag kan dit op een zeer laagdrempelige manier.

De Koninklijke Heemkundige Kring Die Swane en team Cultuur stellen voor om ditmaal de benedenverdieping van het huis Dens in Booischot open te stellen. Dit unieke pand, dat vroeger deel uitmaakte van brouwerij Dens, heeft twee kamers uit 1754 die nog intact zijn.

De heemkring legde de eerste contacten al met de huidige eigenaar. Hij maakt er geen bezwaar tegen. Bedoeling is dat het huis enkel bezocht kan worden onder begeleiding van een gids en in beperkte groepjes. Inschrijven is verplicht en kan tot en met 5 september via 015 22 49 49 of paul.van.hemeledonck@skynet.be.

De openstelling van een privéwoning is voor Heist-op-den-Berg een vernieuwende aanpak van Open Monumentendag en daarom ook een unieke kans.

Het college gaat akkoord met de voorgestelde organisatie.

NIEUWS

Extra bloedinzameling Rode Kruis
Om ervoor te zorgen dat er steeds voldoende bloed is voor patiënten die het nodig hebben, vindt op maandag 13 augustus een eenmalige bloedinzameling plaats.

Pop-upontmoetingsplekje
Veerkrachtige Dorpen streek gedurende vijf maanden neer in Booischot. Samen met een groep van twintig geëngageerde bewoners gingen we aan de slag met hun dorp. Een quickwin bedacht én gekozen door de bewoners: een pop-upontmoetingsplek achter de kerk

Schattingscommissie Landbouwschade
Landbouwers die door de hitte en droogte van de afgelopen weken schade hebben aan hun teelten en die willen laten vaststellen door de schattingscommissie Landbouwschade, moeten ten laatste op 17 augustus een aanvraag indienen.

 

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto