U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
15.09.2018 - 13.01u
Door: Lex Verellen

YOUCA Action Day
De gemeente Heist-op-den-Berg neemt op 18 oktober 2018 voor de vierde keer deel aan de 'YOUCA Action Day'. Op deze dag worden jongeren voor één dag tewerkgesteld bij de gemeente. De vergoeding die ze hiervoor krijgen (50 euro per deelnemer), staan ze af aan jongerenprojecten rond gendergelijkheid in België en Ecuador. De actie loopt in samenwerking met Plan International België.

Verschillende gemeentelijke teams zullen samen 20 jobs-voor-één-dag aanbieden, gaande van administratie tot fysieke arbeid. Voornamelijk leerlingen van het Sint-Lambertusinstituut nemen deel aan de actie.

Verkaveling BPA Hallaar
Het college stelt de aanvangsdatum voor de werken in de verkaveling BPA Hallaar (Radiatorstraat) vast op 1 oktober 2018. De aannemer moet de opdracht voltooien binnen een termijn van 40 werkdagen.

E-tendering
E-tendering is een platform dat gebruikt wordt voor het digitaal indienen van offertes en voor de aanvraag tot deelname aan offertes. Het gebruik van e-tendering wordt vanaf 18 oktober 2018 verplicht voor overheidsopdrachten waarbij het ramingsbedrag hoger ligt dan de drempels van Europese bekendmaking.. Vanaf 1 januari 2020 wordt e-tendering ook verplicht voor opdrachten die bekendgemaakt worden onder de Europese drempel.

Het gebruik van E-tendering heeft een aantal voordelen voor het gemeentebestuur, o.a.:

Er moet geen publieke openingszitting meer georganiseerd worden.
De papierhoop wordt kleiner.
Eén persoon mag de offertes openen.
De offertes moeten niet meer bladzijde per bladzijde geparafeerd worden..
Ingediende offertes kunnen niet verloren gaan.
Al deze voordelen dragen bij tot transparantie, administratieve vereenvoudiging, kostenbesparing en efficiëntieverhoging.

Het college beslist om vanaf 1 oktober 2018 e-tendering te gebruiken en dit zowel voor overheidsopdrachten waarvan het ramingsbedrag boven als onder de Europese drempel ligt.

Concreet betekent dit dat voor alle overheidsopdrachten waarvan het geraamde bedrag hoger ligt dan 30.000 euro (excl. btw), het indienen van offertes op papier niet meer mogelijk zal zijn. De kandidaat-inschrijvers kunnen een offerte vrij eenvoudig elektronisch indienen. Belangrijk voor de kandidaat-inschrijvers is om de gratis software e-contract.be te installeren en ervoor te zorgen dat de software Java steeds up-to-date is.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto