Werken IJzerenweg

Het college keurt het bestek, de raming en de gunningswijze goed voor de wegen- en rioleringswerken in de IJzerenweg in Booischot.

Technische hulp grootouderfeest

De gemeentelijke basisschool De Zonne organiseert een grootouderfeest op woensdag 21 november 2018. De kleuters treden op op een podium in de parochiezaal van Zonderschot. Het podium wordt geleverd en geplaatst door team Openbaar Domein.

Openingsuren parkeerwinkel

Streeteo, de Heistse parkeerbeheerder, past de openingsuren van de parkeerwinkel aan. Ze zijn voortaan open op maandag van 9 tot 13 uur en op donderdag van 10 tot 13 uur en 14 tot 19 uur. Het college gaat hiermee akkoord.

Actieplan Asbestafbouw

De Vlaamse Regering keurde op 20 juli 2018 een Actieplan Asbestafbouw goed met als doel een asbestveilig Vlaanderen te realiseren tegen 2040. Ze voorziet hiervoor bijkomende ondersteuning voor lokale besturen en burgers. De gemeente Heist-op-den-Berg beslist om toe te treden tot het project.

Asbest is een gevaarlijke stof die bij inademing ernstige gezondheidsschade kan opleveren. Door asbesthoudende materialen (vooral bouwmaterialen) te verwijderen en naar de recyclageparken te brengen, kan dit risico vermeden worden.

Via het Actieplan Asbestafbouw kunnen lokale besturen een eenmalige financiële ondersteuning ontvangen die berekend wordt op basis van het inwonersaantal en de oppervlakte van de gemeente. Voor Heist-op-den-Berg komt dit neer op een bedrag van 43.775,23 euro.

De subsidie zal gebruikt worden om de inzamel- en verwerkingskosten van asbesthoudend materiaal op het recyclagepark te financieren in de periode 2018 tot en met 2021.