Tentoonstellingsproject '.0' (punt nul)

De vijf cultuurcentra van Geel, Heist-op-den-Berg, Herentals, Mol en Turnhout vormen een samenwerkingsverband onder de naam 't PACT. 't PACT organiseert elk jaar een aantal grote projecten die de schaal van elk cultuurcentrum apart ver overstijgen. Na enkele theaterprojecten in openlucht op verschillende locaties in de Kempen plant 't PACT in het voorjaar van 2019 een tentoonstellingsproject '.0' (punt nul).

Bedoeling is om op tien locaties in de Kempen kunstwerken te tonen. In Heist-op-den-Berg zal dit in de exporuimte van CC Zwaneberg en in een Heistse kerk zijn.

Het voorstel is om de lichtsculptuur 'We Must Cultivate Our Garden' van Nathan Coley (UK) te exposeren in een Heistse kerk. De zin 'We Must Cultivate Our Garden' is ontleend uit het boek 'Candide' van de Franse schrijver Voltaire. De kunstenaar wil hiermee een positieve boodschap uitdragen: als we ons als mens wensen te verbeteren, dan moeten we zorg dragen voor onze naasten (onze tuin).

Het college gaat akkoord met de organisatie van het tentoonstellingsproject '.0' (punt nul) in Heist-op-den-Berg.

Kerkhof Zonderschot en Heist-station

Het college stelt een aanvangsdatum vast voor de herinrichting van de begraafplaatsen in Zonderschot en Heist-station. Het gaat om omgevingswerken en het plaatsen van luifels. De werken aan de luifels starten op 8 oktober en moeten binnen een termijn van 30 werkdagen uitgevoerd worden. Daarna volgt de omgevingsaanleg.

Blauwe zone Biekorfstraat

Ter hoogte van het kerkhof in de Biekorfstraat bevinden zich een aantal parkeerplaatsen. Deze worden vaak ingenomen door langparkeerders, waardoor de plaatsen minder beschikbaar zijn voor bezoekers van het kerkhof. Bovendien zijn de bezoekers van het kerkhof vaak ouderen die niet goed meer te been zijn.

Om dit op te lossen stelt het college een blauwe zone in op de parkeerplaatsen voor het kerkhof in de Biekorfstraat. De toegelaten parkeerduur wordt beperkt tot een uur. Buiten de uren waarop de schijf van toepassing is (9-18 uur), kunnen o.a. bewoners wel gebruikmaken van de parkeerplaatsen voor langparkeren.