U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
17.11.2018 - 01.09u
Door: Mark Jaspers

Gebouw speelpleinwerking

In de zomervakantie komen er dagelijks 130 kinderen (het maximumaantal) spelen op het speelplein aan de Boonmarkt in Hallaar. Het huidige gebouw kon het stijgende deelnemersaantal niet meer slikken, zeker niet bij slecht weer. Door de toename van het aantal deelnemers kwamen de beschikbare ruimtes onder druk te staan. Daarom keurde de gemeenteraad in december 2016 het ontwerpplan en de raming goed voor de realisatie van een nieuw speelpleingebouw.

Met de realisatie van deze nieuwbouw, goed voor bijna 450 m² extra ruimte, investeert het gemeentebestuur in een gebouw op kindermaat met voldoende en veilige speelmogelijkheden, waarin een kwaliteitsvolle werking verder ontplooid kan worden.

In zo'n gebouw is het ook voor animatoren en begeleiding aangenamer om te werken en te spelen, en ook dat verhoogt de kwaliteit van de werking. Concreet zal er een bureauruimte, binnenspeelruimte, EHBO-ruimte, animatorenlokaal, eetruimte, keuken, opbergruimte, sanitair, ... voorzien worden. Tegelijkertijd worden ook de bestaande gebouwen gedeeltelijk aangepast om een naadloze aansluiting met de nieuwbouw te kunnen creëren.

Op 3 september gingen de werken voor het nieuwe speelpleingebouw van start. Na het storten van de fundering en vloerplaat, is de aannemer momenteel bezig met de metselwerken. Daarna zal de staalstructuur gemonteerd worden. Vervolgens het dak en het buitenschrijnwerk. In het voorjaar van 2019 zal het gebouw wind- en waterdicht gemaakt worden en volgt de afwerking.

Onderhoudswerken betonwegen

De gemeenteraad keurde op 13 november 2018 het bestek en de raming goed voor het uitvoeren van onderhoudswerken aan betonwegen in 2019. Aansluitend start het college een openbare procedure op. De offertes moeten ten laatste op 18 december 2018 om 11.15 uur toekomen in het gemeentehuis.

imageMeer nieuws

5e editie Herentalse Spiegelfeesten door HoMaHe

Herentals 19.02.2019 - 09.13u reading time1min

Van vrijdag 15 tot zondag 17 maart organiseert Homahe, de vereniging van horeca-uitbaters, de 5e editie van de Herentalse Spiegelfeesten.

Alle festiviteiten vinden plaats in een grote spiegeltent op de Grote Markt. Op vrijdag is er een afterworkparty, en op zaterdag een kindernamiddag en een Mirrorparty. De Spiegelfeesten sluiten zondag af met een brunch en een groot, gratis dansfeest. Meer info kan je vinden via de website van HoMaHe .

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto