U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
30.11.2018 - 16.57u
Door: Mark Jaspers

MER-screening SPAR-site

In het kader van de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan SPAR-site in Heist-op-den-Berg, werd een onderzoek tot milieu-effectrapportage uitgevoerd.

Deze screening is beëindigd en de MER-cel van het departement Leefmilieu, Natuur en Energie oordeelde dat de plannen geen aanleiding geven tot aanzienlijke negatieve milieugevolgen en dat de opmaak van een plan-MER niet nodig is. Je kan de screeningsnota en beslissing raadplegen op www.mervlaanderen.be (dossiernummer SCRPL17203), op www.heist-op-den-berg.be en bij Planning en Ontwikkeling (Leopoldlei 40 in Heist-op-den-Berg).

Kerststallen

Het college geeft toelating aan KWB Hallaar om tijdens de periode van 7 december 2018 tot en met 12 januari 2019 een kerststal te plaatsen aan de kerk in de L. Carréstraat in Hallaar.

Het college geeft toelating aan het kerststalcomité van Itegem om van 24 november 2018 tot en met 8 januari 2019 een kerststal en een drankchalet te plaatsen op het Sint-Guibertusplein in Itegem.

Het college geeft toelating aan Davidsfonds Schriek om van 15 december 2018 tot en met 13 januari 2019 een kerststal te plaatsen aan de kerk in de L. Kempenaersstraat in Schriek.

De verenigingen die de kerststallen plaatsen, moeten zich aan enkele voorwaarden houden. Zo moet de elektrische installatie vooraf gekeurd zijn, moet er een lijst met tentoongestelde voorwerpen opgemaakt worden, moet de constructie voldoende stevig opgebouwd zijn zodat deze bestand is tegen regen, wind, sneeuw, ... Verder moeten de verenigingen het openbaar domein achteraf in de oorspronkelijke staat achterlaten, vrij van afval.

Als aan alle voorwaarden voldaan is, sluit de gemeente een verzekering 'alle risico's' af voor de kerststal.

Beweegvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen

De Vlaamse Overheid lanceert een projectoproep voor beweegvriendelijke en gedeelde schoolspeelplaatsen. Bedoeling is om schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken en ze multifunctioneel in te zetten voor sport, spel en jeugdwerk. Zo willen ze een antwoord bieden op het nijpende tekort aan sport- en spelinfrastructuur in Vlaanderen. Ze hebben hiervoor een budget van een miljoen euro voorzien.

Met de projectoproep wil de Vlaamse Overheid onderwijsinstellingen helpen om hun schoolspeelplaatsen 's avonds, tijdens het weekend en in schoolvakanties open te stellen voor de brede lokale gemeenschap. Daarnaast willen ze dat de schoolplaatsen kwaliteitsvoller en groener ingericht worden zodat kinderen en jongeren er graag vertoeven en geprikkeld worden om te bewegen.

Alle instellingsbesturen in het onderwijs in Vlaanderen en Brussel (Nederlandstalig) kunnen een subsidieaanvraag indienen tot uiterlijk 22 februari 2019.

Het college neemt akte van deze projectoproep en moedigt de Heistste scholen aan hierop in te tekenen.

imageMeer nieuws

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals

CGG opent nieuwe locatie aan Lierseweg in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.45u

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie

Vier dagen onderhoudswerken in de Pijlstraat (R18) in Retie
Kempen regio | Neteland 09.07.2020 - 11.21u

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona
Kempen regio | Laakdal regio 09.07.2020 - 10.32u

One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group

 One Shoe voelt zich compleet bij Intracto Group
Herentals | Internationaal | Kempen regio 09.07.2020 - 09.28u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 09.07.2020 - 07.21u

De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen

 De Lijn bestelt opnieuw 70 hybride bussen
Vlaanderen 08.07.2020 - 17.29u

Voorzichtig herstel van Antwerpse arbeidsmarkt

Kempen regio | Provincie Antwerpen 08.07.2020 - 17.28u

Wolf Billy is weg? En komt bijna zeker niet meer terug?

Wolf Billy is weg?  En komt bijna zeker niet meer terug?
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 08.07.2020 - 15.36u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto