U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
13.01.2017 - 19.50u
Door: Mark Jaspers

Technische hulp en onkosten expo : de Heistse tekenacademie organiseert een tentoonstelling 'Wall' van 4 t.e.m. 19 februari in CC Zwaneberg. De vernissage vindt plaats op 3 februari om 20.30 uur. Voor de opbouw en afbraak van de tentoonstelling vragen zij hulp van de technische dienst.

Daarnaast vragen zij om een bedrag van 500 euro te voorzien voor een kleine receptie en andere onkosten, en een verzekering 'alle risico's af te sluiten om eventuele beschadiging aan de werken te kunnen vergoeden. Het college gaat hiermee akkoord.

'Wall' is een tentoonstelling rond muurbeleving in de breedste zin van het woord.

De expo is vrij te bezoeken maandag, dinsdag en vrijdag van 9 tot 17 uur, woensdag van 9 tot 20 uur, donderdag van 13 tot 17 uur, zaterdag van 10 tot 17 uur en op zon- en feestdagen van 14 tot 17 uur. Op zondag is er altijd een toezichter aanwezig.

Groenaanleg Itegem-centrum

Het college keurt het bestek en de raming goed voor de aanleg van planten en bomen op het Sint-Guibertusplein en in de Schoolstraat, Kerkstraat en Hallaarstraat in Itegem. De opdracht zal worden gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.

Onderhoud plantsoenen

Het college keurt het bestek en de raming goed voor het onderhoud van plantsoenen. De opdracht zal worden gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 6 februari 2017 om 10 uur toekomen bij het gemeentebestuur.

Vrachtwagenverbod Kleistraat

De Kleistraat in Heist-op-den-Berg is een lokale weg met bochtig karakter en een zeer beperkte rijbaanbreedte, zonder fiets- en voetpaden. Het is een straat die helemaal niet geschikt is voor vrachtwagens.

Maar door het afsluiten van de Mechelsesteenweg, naar aanleiding van de herinrichting van het kruispunt Mechelsesteenweg-Kasteelstraat tijdens de zomer van 2016, werd de Kleistraat veelvuldig als sluiproute gebruikt, ook door vrachtverkeer. Hierdoor werd de asfaltverharding zwaar beschadigd.

De Ambtelijke Werkgroep Mobiliteit en de Adviesraad Verkeer adviseren dan ook om voertuigen gebruikt voor het vervoer van zaken met een massa in beladen toestand van meer dan dan 7,5 ton te verbieden in de Kruisstraat, behalve voor lokale bediening.

Het college gaat hiermee akkoord. De nodige verkeersborden zullen hiervoor aangebracht worden ter hoogte van de kruispunten met de Mechelsesteenweg en de Biekorfstraat.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

70 km/uur is de norm
Sinds 1 januari 2017 is het snelheidsregime van maximaal 70 km/u de nieuwe norm op alle Vlaamse wegen buiten de bebouwde kom. In Heist zijn er slechts enkele wegen waar het snelheidsregime veranderde van 90 km/uur naar 70 km/uur. 

Is je verwarmingsketel aan vervanging toe?
De huidige ketels zijn heel wat zuiniger, waardoor je fors kan besparen op je energiekosten en je steentje bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Kom er alles over te weten op de infoavond op maandag 6 februari in CC Zwaneberg. 

Winterweer - strooiroutes
Bij winterweer doet de gemeentelijke technische dienst aan sneeuw- en ijzelbestrijding. De strooiroute omvat de grote verbindingswegen tussen de verschillende Heistse woonkernen, de bustrajecten, de schoolomgevingen en de woonwijken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto