U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
14.12.2018 - 16.56u
Door: Mark Jaspers

Weg- en rioleringswerken Berlaarbaan

Het college besliste in augustus 2017 om een gescheiden riolering aan te leggen en het wegdek te herstellen in de Berlaarbaan in Itegem. Voor deze werken werd een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Pidpa.

Pidpa maakte ondertussen een bestek en raming op voor het aanstellen van een ontwerper voor dit project. Het college gaat hiermee akkoord. Enkele studiebureaus zullen binnenkort uitgenodigd worden.

Aankoop kogelwerende vesten

Naast zichtbaar kogelwerende vesten heeft de Heistse politie voor bepaalde opdrachten nood aan onzichtbare kogelwerende vesten. Enkele firma's stelden in dit kader hun kledij voor aan de recherchedienst van de lokale politie. Bij de beoordeling van de kledij werd gezocht naar een evenwicht tussen bescherming, draagcomfort en discrete klederdracht.

Het college stelt een firma aan voor de aankoop van 25 anonieme kogelwerende vesten voor de lokale politie. De totale kostprijs bedraagt 18.845,75 euro inclusief btw.

Subsidies jeugdafdelingen

Bij de start van een nieuw werkingsjaar kunnen Heistse jeugdafdelingen van culturele verenigingen werkingssubsidies aanvragen bij de gemeente. Dit jaar dienden vijf jeugdfanfares een aanvraag in. Team Sport en Jeugd verdeelt 2.500 euro over de verschillende jeugdafdelingen, rekening houdend met hun leden- en leidingaantal, en hun vormingsgraad.

Vredesboom

Vorig jaar deed het Agentschap Natuur en Bos een oproep naar alle steden en gemeenten om samen met hen op 11 november 2018 (Wapenstilstand) een vredesboom te planten, ter nagedachtenis van de Groote Oorlog. Meer dan 200 steden en gemeenten, waaronder Heist-op-den-Berg, schreven zich in en hebben van het Agentschap voor Natuur en Bos een boom ontvangen.

De boom werd ondertussen aangeplant aan het Hof van Riemen en er werd gezorgd voor een gedenkplaat. Het college beslist om de boom met gedenkplaat plechtig in te huldigen en een charter te onderschrijven voor het behoud van de vredesbomen als sterk symbool voor de toekomst. Dit plechtige moment vindt plaats op dinsdag 18 december om 13.30 uur aan het Hof van Riemen.

imageMeer nieuws

In België heb je Nederlands nodig

In België heb je Nederlands nodig
Herentals | Kempen regio 22.07.2019 - 21.10u

Brandje aan Visbeekdries

Brandje aan Visbeekdries
Lille 22.07.2019 - 16.02u

Wout van Aert morgen terug naar huis na dramatische val in Tour

Wout van Aert morgen terug naar huis na dramatische val in Tour
Herentals | Internationaal | Kempen regio 22.07.2019 - 14.42u

Opnieuw ontploffingen in Antwerpen, mogelijk granaten ontploft

Opnieuw ontploffingen in Antwerpen, mogelijk granaten ontploft
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.07.2019 - 08.01u

Baobab Beach nu ook met wintereditie Eisbär: locatie nog top secret

Baobab Beach nu ook met wintereditie Eisbär: locatie nog top secret
Herentals | Kempen regio | Neteland 22.07.2019 - 00.50u

Beresterke Pinot doet gele trui wankelen, Simon Yates pakt 2e ritzege

Internationaal | Nationaal 21.07.2019 - 17.14u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto