U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
04.01.2019 - 18.29u
Door: Mark Jaspers

Historisch archief

Het gemeentearchief van Heist-op-den-Berg bewaart reeds vele jaren een grote historische archiefcollectie van Heist en deelgemeenten. Dit historische archief overspant de periode vanaf de Napoleontische tijd (1790) tot aan de fusie van de gemeente (1976).

Naast het gemeentearchief beschikt het rijksarchief ook over een historische archiefcollectie van de gemeente Heist-op-den-Berg. Het gaat om stukken uit de periode 1936 tot 1971.

Doordat de archiefbewaring door twee verschillende entiteiten gebeurde, is het archief van Heist-op-den-Berg en deelgemeenten erg versnipperd geraakt. Op die manier is het niet gemakkelijk voor inwoners om stukken terug te vinden en onderzoek te verrichten. Daarom beslist het college om de twee archieven samen te voegen. De stukken die momenteel nog bij het rijksarchief zitten, zullen overgebracht worden naar het gemeentearchief.

De totale kostprijs voor de overdracht bedraagt 1.850 euro.

Signalisatieparka's

Het college beslist om 60 nieuwe signalisatieparka's (= vest met hoge zichtbaarheid) aan te kopen voor de lokale politie. De parka's die momenteel worden gedragen zijn verouderd en voldoen niet meer aan de vereiste normen. De totale kostprijs wordt geraamd op 11.500 euro inclusief btw.

Subsidies KLJ Wiekevorst

Heistse jeugdverenigingen kunnen bij het (ver)bouwen van hun lokalen gemeentelijke subsidies krijgen voor een maximumbedrag van 25.000 euro. Zij moeten hiervoor een subsidieaanvraag indienen bij het gemeentebestuur.

Het college keurde in december 2018 de aanvraag goed voor infrastructuursubsidies voor KLJ Wiekevorst. Zij zijn gestart met de bouw van nieuwe jeugdlokalen. Er werd toen een voorschot van 8.750 euro uitbetaald. Ondertussen zijn de werken verder gevorderd en heeft KLJ Wiekevorst de nodige facturen voorgelegd. Het college beslist dan ook om een tweede en derde schijf, voor een bedrag van 16.250 euro, uit te betalen aan KLJ Wiekevorst.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto