U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
25.01.2019 - 11.38u
Door: Mark Jaspers

Aankoop glasbakken

De gemeente voorziet bij elke nieuwe woning een glasbak. Is je glasbak beschadigd of verdwenen, dan kan je ook bij de gemeente terecht voor een nieuw exemplaar. Je komt hiervoor langs bij het Onthaal in het gemeentehuis (Kerkplein 17).

De voorraad glasbakken is bijna uitgeput. Daarom beslist het college om 200 nieuwe glasbakken aan te kopen bij IOK Afvalbeheer voor een jaarlijkse huurprijs van 400 euro.

Inventarisatie trage wegen Hallaar

Regionaal Landschap Rivierenland beschikt over twee subsidiepakketten van de provincie Antwerpen voor de inventarisatie van een tragewegenproject. In Heist-op-den-Berg zijn tot nu toe vier deelgemeenten geïnventariseerd op vlak van trage wegen, nl. Itegem, Wiekevorst, Booischot en Schriek.

Heist-op-den-Berg heeft de ambitie om in de toekomst een tragenwegenplan op te maken voor alle deelgemeentes. Daarom beslist het college om nu de trage wegen in Hallaar te inventariseren. De kostprijs van dit project bedraagt 7.500 euro, waarvan de provincie Antwerpen 5.000 euro subsidieert. De overige 2.500 is ten laste van de gemeente.

Garageverkopen

Het college geeft toelating voor een aantal garageverkopen:

op zaterdag 27 april en zaterdag 17 augustus op het grondgebied van Heist-centrum, Hallaar, Heist-station en Zonderschotop zaterdag 18 mei op het grondgebied van Heist-Goorop zaterdag 15 juni op het grondgebied van Bruggeneinde, Booischot en Booischot-station.

Het gaat om gewone garageverkopen waarbij er geen straten afgesloten worden en waarbij de verkoop plaatsvindt op het privédomein (garage, oprit, ...) en niet op de stoep.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto