U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
01.02.2019 - 17.33u
Door: Mark Jaspers

Subsidies inleefstage

Heistse jongeren die tijdens hun studie een inleefstage in een ontwikkelingsland volgen, kunnen hiervoor gemeentelijke subsidies ontvangen. In dit kader werd bij het gemeentebestuur een aanvraag ingediend voor een inleefstage in Haïti.

Een 20-jarige Heistenaar gaat gedurende vier maanden helpen bouwen aan een sporthal voor jongeren in Port-au-Prince. De sporthal zal fungeren als ontmoetingsplaats en er zullen ook sportkampen voor jongeren georganiseerd worden.

Het college gaat akkoord met de aanvraag en keert een bedrag van 300 euro uit.

Garageverkoop Itegem

Het college geeft toelating aan KWB Itegem om op zaterdag 6 april een garageverkoop te organiseren op het volledige grondgebied van Itegem. Het gaat over een gewone garageverkoop waarbij er geen straten afgesloten worden en waarbij de verkoop plaatsvindt op het privédomein (garage, oprit, ...) en niet op de stoep.

Stopzetting verkoop rattenvergif

Het college beslist de verkoop van rattenvergif stop te zetten. Tot nu toe was het mogelijk om dat bij het onthaal van het gemeentehuis te kopen, maar door een verandering in de wetgeving rond de verkoop van pesticiden is het type rattenvergif dat werd aangeboden niet langer geschikt.

Een bijkomend voordeel van de stopzetting is dat bezoekers en medewerkers van het onthaal nu niet meer hoeven om te gaan met een product dat mogelijk toch schadelijk kan zijn.

Naast chemische bestrijding met rattenvergif zijn er nog andere manieren om de rattenpopulatie rond je huis klein te houden. Je kan al veel bereiken met de juiste preventie. Sluit tonnen met voedselvoorraden altijd af en laat niets rondslingeren.

Voeder je huisdieren 's morgens en doe dat beperkt, zodat de rat 's nachts geen buffet vindt. Bewaar huisvuil in een afgesloten container en voer het zo snel mogelijk af. Sluit buitenkraantjes goed af en vermijd stilstaand water. Hebben die preventieve maatregelen geen of onvoldoende succes, dan kun je de ratten vangen met een val die je kan vinden in doe-het-zelfzaken.

Materiaal houtworkshop

In maart en april organiseert de Academie voor Beeldende en Toegepaste Kunsten een workshop houtkappen. De Heistse academie beschikt zelf niet over voldoende kapblokken/kapstoelen, maar mag tien exemplaren gratis lenen van de academie in Hoboken. Team Facilitair Beheer zal de gevraagde materialen ophalen en na de workshop weer terugbrengen naar Hoboken.

imageMeer nieuws

Kat Lee blijft leven: rechtbank wijst eis van FAVV af

Provincie Antwerpen | Vlaanderen 05.06.2020 - 10.09u

3 Roemeense verdachten opgepakt voor plofkraken o.a. in Herselt Argenta

3 Roemeense verdachten opgepakt voor plofkraken o.a. in Herselt Argenta
Herselt | Internationaal | Kempen regio 05.06.2020 - 09.55u

Dit jaar Baobab Beach zomerterras ?

Dit jaar Baobab Beach zomerterras ?
Herentals | Neteland 05.06.2020 - 00.24u

Drie Kempense jonge ondernemers slaan handen in elkaar en lanceren ‘Bubbelbox’

Drie Kempense jonge ondernemers slaan handen in elkaar en lanceren ‘Bubbelbox’
Kempen regio | Turnhout regio | Westerlo 05.06.2020 - 00.15u

Tomorrowland organiseert digitaal festival in laatste weekend van juli

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 04.06.2020 - 19.11u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto