Schenking orgel

De kerkraad van Sint-Carolus Borromeus in Antwerpen besliste om het orgel dat zich op de gaanderij van de kerk bevindt, aan de Heistse muziekacademie te schenken. Het gaat om een Johannesorgel type Opus 1410 met 3 manualen en een pedaal.

Op 4 februari werd het orgel door team Facilitair Beheer verhuisd van Antwerpen naar Heist-op-den-Berg. Het instrument krijgt een voorlopige plaats in het academielokaal in Schriek. Later zal het een definieve stek krijgen in de nieuwe lokalen van de muziekacademie in Heist-centrum.

Inrichting buurtplek 't Werft

In november 2017 besliste de gemeente Heist-op-den-Berg en Regionaal Landschap Rivierenland om een nieuwe buurtplek te realiseren ter hoogte van de jongenschiro in de Biekorfstraat.

Het gebied van 2,5 hectare had naast de chirolokalen en een kleine speeltuin nog geen concrete invulling. Buurtbewoners, de leerlingen van het nabijgelegen Heilig-Hartcollege en leden van de Chiro werden via een participatietraject bij de ontwerpplannen betrokken.

In januari 2019 startten de eigenlijke werken. In samenwerking met het Heistse Atheneum Tuinbouwschool zijn de eerste plantjes de grond in gegaan.

Het college heeft momenteel het bestek en de raming goedgekeurd voor de aanleg van een padenstructuur en grondwerken. De offertes moeten ten laatste op 5 maart 2019 om 13.10 uur toekomen in het gemeentehuis.

Verder heeft het college het bestek en de raming goedgekeurd voor de aanleg van een multifunctioneel sportterrein. De offertes moeten ten laatste op 5 maart 2019 om 11.10 uur toekomen in het gemeentehuis.

De verdere realisatie van deze buurtplek zal in de loop van 2019 gebeuren in verschillende fases.

Organisatie Supervlieg

Sinds enkele jaren organiseren de teams Sport en Jeugd, Cultuur en Cultuurcentrum Zwaneberg het kinderkunstenfestival SuperVlieg. Kinderen van 4 tot 12 jaar én hun (groot)ouders kunnen kiezen uit een hele waaier van activiteiten: theater, dans, muziek, beeld, literatuur, animatie, ... Ze kunnen ook deelnemen aan toffe workshops of een voorstelling bekijken.

Dit jaar vindt SuperVlieg plaats op zondag 12 mei in en rond het cultuurcentrum en de bibliotheek in Heist-centrum. Voor dit evenement wordt samengewerkt met de basisscholen, lokale verenigingen en artiesten, de buitenschoolse kinderopvang, ... Supervliegbandjes zijn vanaf 4 maart te koop bij CC Zwaneberg of via www.zwaneberg.be.

De gemeente voorziet logistieke ondersteuning (nadars, vuilbakken, verlangkabels, stoelen, ... en hulp bij de opbouw, afbraak en opruim van het terrein), financiële ondersteuning (nodige verzekeringen voor materiaal en vrijwilligers) en promotionele ondersteuning (drukken van affiches, publicaties in Gemeentekrant, nieuwsbrief, sociale media, ...).Politie en brandweer zorgen ervoor dat alles veilig verloopt.