U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
15.02.2019 - 12.53u
Door: Mark Jaspers

Groepsaankoop dakisolatie en groendaken

IOK organiseert dit voorjaar een groepsaankoop voor dakisolatie en groendaken. Tegen 2020 moeten alle daken van (huur)woningen die voor 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Bovendien voorziet de netbeheerder momenteel nog een premie voor dakisolatie. Het is dus het ideale moment om met deze groepsaankoop de laatste twijfelaars over de streep te trekken.

Groendaken maken ook deel uit van deze groepsaankoop. Ze verhogen de thermische isolatiewaarde en bufferen het regenwater. Tijdens warme zomers laten groendaken de temperatuur dalen en dragen ze bij tot algemene verkoeling. Groendaken zetten CO₂ om in zuurstof en halen fijnstof uit de lucht. Ze passen dus perfect binnen het Kempen2020-project.

Het college beslist om deel te nemen aan de groepsaankoop van IOK.

Expo sporterfgoed

Elk jaar organiseert team Cultuur in samenwerking met Kempens Karakter projecten rond het lokale erfgoed. Het college beslist om in 2019 een expo op te zetten rond sporterfgoed.

De expo bestaat uit twee delen. Het eerste deel spitst zich toe op belangrijke sportfiguren in de Kempische regio en werd door Kempens Karakter samengesteld. Het tweede deel legt de focus op het sportverleden van Heist-op-den-Berg.

Voor de verzameling van de materialen voor het lokale deel werd er samengewerkt met de heemkringen en met mensen die kennis hebben van de Heistse sportwereld. Ook het Cursuscentrum werd ingeschakeld. De leerlingen van de fotografieklas gingen foto's maken bij de huidige Heistse sportclubs.

De expo loopt van 23 maart tot 28 april in De Sporthal in de Lostraat en is vrij te bezoeken.

Verkaveling 'De Bos'

Het college stelt de aanvangsdatum voor infrastructuurwerken en groenaanleg in verkaveling 'De Bos' vast op 12 februari 2019. De aannemer moet de werken binnen 20 werkdagen voltooien.

Tonnagebeperking Hollandstraat en Misweg

De Hollandstraat en Misweg zijn smalle straten die niet geschikt zijn voor vrachtverkeer. Daarom beslist het college om een tonnagebeperking in deze straten in te voeren.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto