U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
01.03.2019 - 17.43u
Door: Mark Jaspers

Buitenspeeldag 2019

Op woensdag 24 april vindt de elfde editie van de Buitenspeeldag plaats. Televisiezenders Ketnet en Nickelodeon zenden die namiddag geen programma's uit, om kinderen te stimuleren om buiten te spelen en te bewegen in hun onmiddellijke woonomgeving.

Het college besluit om team Sport en Jeugd en de derde graad LO van het Heilig Hartcollege opnieuw deze dag te laten organiseren. De leerlingen begeleiden verschillende activiteiten die ze hebben voorbereid tijdens het vak 'bewegingsagogiek'. De activiteiten gaan door van 13 tot 17 uur aan de blokhut in De Averegten en op het speelplein aan de Boonmarkt.

Parking Vlinderstraat

Om stofhinder te voorkomen, legde team Openbaar Domein eerder al kiezel aan de inrit van parking Vlinderstraat en op een strook aan de woningen in de Libelstraat. Het college vraagt team Openbaar Domein om ook in de Keverstraat een strook kiezel te plaatsen.

Subsidie voor 'Het Heist van toen'

Het college kent een subsidie van 400 euro toe aan het project 'Het Heist van toen'. Het project is een samenwerking tussen LDC De Pit, Koninklijke Heemkring Die Swane, Thomas More Hogeschool en Vormingplus regio Mechelen.

Samen willen zij verhalen uit het verleden bewaren in interviews en portretten. De interviews zullen op https://heistvantoen.wordpress.com te vinden zijn voor het grote publiek. Op Erfgoeddag (28 april) opent een expo in Ten Kerselaere met het verzamelde materiaal. De expo loopt nog tot 30 juni.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto