U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
23.03.2019 - 02.44u
Door: Mark Jaspers

Parkeerplaats personen met een beperking

Het college beslist een parkeerplaats voor personen met een beperking aan te leggen in de Oude Gendarmeriestraat in Heist-centrum, ter hoogte van huisnummers 12-14. De plaats sluit aan bij de parkeersvrije zone aan het kruispunt met de Velodroomstraat.

De parkeerplaats krijgt een blauwe markering met rolstoelpictogram en wordt aangegeven door een verkeersbord.

Renteloze lening KLJ Wiekevorst

Heistse jeugdverenigingen die hun lokalen renoveren of vernieuwen, kunnen hiervoor een renteloze lening krijgen van het gemeentebestuur. KLJ Wiekevorst diende in dit kader een aanvraag in bij team Sport en Jeugd voor de bouw van nieuwe lokalen.

Het college gaat akkoord met de aanvraag en kent een renteloze lening van 30.000 euro toe aan KLJ Wiekevorst. Aangezien de bouwwerken al vergevorderd zijn (de ruwbouw is zo goed als klaar), krijgen zij het bedrag in één keer uitbetaald. KLJ Wiekevorst zal dit bedrag over een termijn van 10 jaar terugbetalen.

Verlichting parking Vlinderstraat

Het college beslist om openbare verlichting te plaatsen aan de toegang van de parking in de Vlinderstraat. Eandis zal er drie verlichtingspalen plaatsen. De kostprijs hiervan bedraagt 3.018,18 euro inclusief btw.

Nieuwe seniorenraad

Op donderdag 28 februari 2019 werd de algemene vergadering van de seniorenraad samengeroepen en werden er verkiezingen georganiseerd om een nieuw dagelijks bestuur samen te stellen.

Volgende personen werden verkozen om te zetelen in het dagelijks bestuur:

Roger Oeyen, voorzitter
Tilly Van Hemelen, ondervoorzitter
Annie Verhaegen, secretaris
Eric Van Bogaert, penningmeester
Maria Verhoeven, bestuurslid
Gilbert De Maeseneer, bestuurslid
Marc Brabants, bestuurslid
Johnny Ooye, bestuurlid
Noëlla Vermunicht, bestuurslid
Joris Welters, bestuurslid.
De gemeenteraad keurt deze samenstelling goed.

Wegen- en rioleringswerken Zonderschotsesteenweg

De gemeenteraad keurt het bestek en de raming goed voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Zonderschotsesteenweg (zijweg naar kerkhof). De opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure en wordt bekendgemaakt op nationaal niveau

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto