Buurtplek 't Werft

Nadat de buurtbewoners, de Chiro en het Heilig Hartcollege het ontwerp van buurtplek 't Werft samen hebben vormgegeven, zijn de eerste terreinwerken van start gegaan in januari. De leerlingen van de Heistse tuinbouwschool zorgden voor de aanplant van 3.500 bomen en struiken die als groenbuffer dienen voor de omliggende woningen.

De meisjes en jongens van Chiro Heist-station hebben er, onder deskundige leiding van Schuttingsvlechterij 'WILGEN', vier prachtige wilgenhutten gevlochten. Deze levende constructies kunnen dienstdoen als natuurlijke speel- en verstopplaats.

Dit voorjaar worden er verder ook wandelpaden, een sportveld en extra reliëfzones aangelegd. Het college stelt alvast een aannemer aan voor het uitwerken van de padenstructuur en grondwerken (uitgravingen, gracht, speelheuvel).

In het najaar krijgt de buurtplek nog picknickbanken, een fruitboomgaard en een aantal bomen.

Toegang Boshuis De Averegten

Het Boshuis in De Averegten is momenteel niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Er staat een verbodsbord op de toegangsweg vanaf de Boonmarkt. Fietsers mogen wel passeren.

Omdat het Boshuis regelmatig leveranciers ontvangt en er ook afval opgehaald moet worden, beslist het college om het verkeersbord aan te passen. Zo kunnen leveranciers en andere diensten het Boshuis wel reglementair bereiken. Voor gewone auto's, bromfietsen, ... blijft de toegangsweg verboden.

Inleefreis Oeganda

Heistse jongeren (-26 jaar) die een inleefreis of inleefstage van meer dan 1 maand naar het Zuiden maken, kunnen hiervoor gemeentelijke subsidies krijgen. Het college beslist in dit kader om een bedrag van 300 euro uit te keren aan Nouri Van Rompaey. Zij trekt deze zomer samen met vijf andere studenten van KULeuven naar Oeganda om daar een lokale ondernemer te ondersteunen.

Zijn bedrijf 'Entwiga Community Experience' heeft als doel toeristen een andere kant van Oeganda te tonen op een duurzame manier. De studenten zullen op zoek gaan naar nieuwe partners om het bedrijf verder uit te breiden, een businessplan opmaken, een marketingstrategie uitwerken, ...