Vervoerregioraad Mechelen

Heist-op-den-Berg maakt deel uit van vervoerregio Mechelen. Deze bevat de gemeenten tussen Heist-op-den-Berg en Bornem, met Mechelen als grote stad. Voor elke vervoerregio wordt een regionaal mobiliteitsplan opgemaakt door de vervoerregioraad.

Gemeenten die in de vervoerregioraad zetelen, worden integraal en rechtstreeks betrokken bij het uittekenen van het mobiliteitsbeleid voor de regio. Ze geven advies over thema's als openbaar vervoer, verkeersveiligheid, verkeersdoorstroming, bovenlokaal fietsroutenetwerk, lokale mobiliteitsprojecten, ... De raad werkt ook concrete acties uit.

Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg beslist om deel uit te maken van de vervoerregioraad Mechelen.

Verlichting parking Schrieksesteenweg

Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg wil verlichting plaatsen op de nieuw aan te leggen parking in de Schrieksesteenweg. De totale kostprijs bedraagt 15.223,16 euro inclusief btw. Het gaat om het plaatsen van 13 palen, steunen, verlichtingstoestellen, ... en de aansluiting op het openbare verlichtingsnetwerk.

Onkruidbestrijding en onderhoud asfaltwegen

Het college stelt een firma aan voor onkruidbestrijding op verhardingen en een aannemer voor het buitengewoon onderhoud van asfaltwegen. De opdracht wordt telkens gegund aan de economisch meest regelmatige bieder.