U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
13.05.2019 - 10.13u
Door: Mark Jaspers

Bergconcerten
Tijdens de zomermaanden vinden de Bergconcerten weer plaats op het Kerkplein in Heist-centrum. Alle Heistse muziekverenigingen werden aangeschreven om hieraan deel te nemen. De planning ziet er als volgt uit:

Zo 7 juli: KF Sint-Cecilia Booischot, KF De Eendracht Itegem, KF Moed & VolhardingZo 14 juli: KF De Goorse Bloesem, KF De Ware Eendracht Schriek Zo 4 augustus: KH Rust Roest Verbroedering, Murgafanfare Agrum Zo 11 augustus: Sint Jansvrienden, KF Onafhankelijkheid Wiekevorst Zo 18 augustus: Festival Brass Band vzw

Kaffee Den Afgrond zorgt tijdens de concerten voor een terras met hapjes en drankjes. De politie zorgt voor aangepaste verkeersmaatregelen.

Elke deelnemende vereniging krijgt een vergoeding van 300 euro. De kosten voor Sabam, het huren van materialen en een zaaltje, ... neemt het lokale bestuur op zich. De totale kostprijs voor het organiseren van de Bergconcerten bedraagt 3.650 euro.

Hestival
Op zaterdag 24 augustus is het weer Hestival, een gratis muziekfestival voor jong en oud dat dit jaar voor de 15e keer plaatsvindt op het Cultuurplein in Heist-centrum. De volledige line-up vind je op www.hestival.be. Naast muziek wordt er randanimatie voor de kinderen voorzien onder de vorm van grime, springkasteel, knutselen, ... En natuurlijk ontbreken de nodige hapjes en drankjes niet.

Hestival is een festival dat volledig draait op vrijwilligers. In die zin creëert het ontmoetingskansen en samenwerkingen en draagt het bij tot de samenhorigheid en participatie aan het gemeenschapsleven. Bovendien gebeurt de organisatie van het festival in nauwe samenwerking met verschillende teams van het lokale bestuur, de politie, brandweer, het Rode Kruis, ...

Daarom beslist het college om een subsidie van 35.000 euro uit te keren aan Hestival.

 

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto