U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
13.05.2019 - 10.13u
Door: Mark Jaspers

Bergconcerten
Tijdens de zomermaanden vinden de Bergconcerten weer plaats op het Kerkplein in Heist-centrum. Alle Heistse muziekverenigingen werden aangeschreven om hieraan deel te nemen. De planning ziet er als volgt uit:

Zo 7 juli: KF Sint-Cecilia Booischot, KF De Eendracht Itegem, KF Moed & VolhardingZo 14 juli: KF De Goorse Bloesem, KF De Ware Eendracht Schriek Zo 4 augustus: KH Rust Roest Verbroedering, Murgafanfare Agrum Zo 11 augustus: Sint Jansvrienden, KF Onafhankelijkheid Wiekevorst Zo 18 augustus: Festival Brass Band vzw

Kaffee Den Afgrond zorgt tijdens de concerten voor een terras met hapjes en drankjes. De politie zorgt voor aangepaste verkeersmaatregelen.

Elke deelnemende vereniging krijgt een vergoeding van 300 euro. De kosten voor Sabam, het huren van materialen en een zaaltje, ... neemt het lokale bestuur op zich. De totale kostprijs voor het organiseren van de Bergconcerten bedraagt 3.650 euro.

Hestival
Op zaterdag 24 augustus is het weer Hestival, een gratis muziekfestival voor jong en oud dat dit jaar voor de 15e keer plaatsvindt op het Cultuurplein in Heist-centrum. De volledige line-up vind je op www.hestival.be. Naast muziek wordt er randanimatie voor de kinderen voorzien onder de vorm van grime, springkasteel, knutselen, ... En natuurlijk ontbreken de nodige hapjes en drankjes niet.

Hestival is een festival dat volledig draait op vrijwilligers. In die zin creëert het ontmoetingskansen en samenwerkingen en draagt het bij tot de samenhorigheid en participatie aan het gemeenschapsleven. Bovendien gebeurt de organisatie van het festival in nauwe samenwerking met verschillende teams van het lokale bestuur, de politie, brandweer, het Rode Kruis, ...

Daarom beslist het college om een subsidie van 35.000 euro uit te keren aan Hestival.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto