Landbouwfolies
Het college gaat principieel akkoord om een selectieve inzameling van landbouwfolies te organiseren van maandag 17 tot en met vrijdag 28 juni (met uitzondering van zaterdag 22 juni) in het Diftar-recyclagepark, Herentalsesteenweg 112 in Heist-op-den-Berg. De Heistse landbouwers worden op de hoogte gebracht van deze inzameling.

Volgende folies kunnen afzonderlijk aangeboden worden voor de prijs van 85 euro/ton:

kuilfolie en zakken van kunstmest, veevoeders en kalvermelk (dikker dan 0,10 mm)wikkel- of stretchfolie van gras- en hooibalen.

Landbouwers kunnen hun zakken, folies, .. ook rechtstreeks aanleveren op de Milieubedrijven van IOK Afvalbeheer.

Zuiders Getint
Op zondag 16 juni 2019 organiseert team Heist in de Wereld, in samenspraak met provinciaal Domein De Averegten, de achtste editie van Zuiders Getint. Dit gratis wereldfeest vindt plaats van 14 tot 19 uur op het terrein naast de Bioboerderij van De Averegten, Langendijk 17 in Hallaar.

Op het programma staan allerlei optredens, workshops (henna, dotpainting, knutselen met blikjes), grime, een wereldmarktje met o.a. fairtradeproducten en -kledij, een berbertent met Marokkaans eten en muntthee, Indische hapjes, barbecue uit Kameroen, ...en veel meer!

Het college geeft opdracht aan de politie om die dag aangepaste verkeersmaatregelen te treffen en hierop toe te zien. Er wordt parkeergelegenheid voorzien, maar we raden aan zoveel mogelijk met de fiets te komen.Team Facilitair Beheer zal hulp bieden bij het vervoer, opstellen en afbreken van tenten, kiosk, podium, nadarhekken, wisselbekers, ...

Heist in de Wereld zal net zoals bij de vorige edities een aanvraag indienen voor de provinciale subsidie 'een lokaal project van ontwikkelingseducatie'. In het verleden kregen ze hiervoor het maximumbedrag van 3.500 euro.

De totale kostprijs voor de organisatie van Zuiders Getint bedraagt 12.000 euro.

Verkeersborden
Het college keurt het bestek en de raming goed voor het leveren van verkeersborden en toebehoren voor team Openbaar Domein. Een aantal bedrijven wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking.