U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
24.05.2019 - 14.27u
Door: Mark Jaspers

Behaag onze Kempen

IOK organiseert van 1 september tot 20 oktober 2019 de intergemeentelijke actie 'Behaag onze Kempen'. Hiermee wil men inwoners aanzetten om kleine landschapselementen, zoals hagen, aan te planten.

Liefst inheemse en standplaatsgeschikte soorten en gemengde hagen. Ook klimplanten, struiken, bomen, bloembollen en bloemenzaad voor bloemenweides kunnen gekocht worden, evenals materialen zoals steunpalen en compost.

In het aanbod zitten ook kant-en-klare gemengde pakketten om aan een welbepaald aspect te voldoen, zoals een vochtige standplaats, bijen aantrekken of een snoephaag realiseren. Dit jaar staan er ook drie gratis tuinbezoeken op het programma om kennis te maken met de verschillende aangeboden soorten en hun nut in de tuin.

In het aanbod zitten enkel inheemse en standplaatsgeschikte soorten, voor een prijs die vergelijkbaar is met die van boomkwekers en tuincentra. Het prijsverschil tussen aankoop en verkoop wordt gebruikt voor het beheer van de natuur in de Kempense regio.

Het college beslist om deel te nemen aan de actie en om de gemeentelijke loods in de Herentalsesteenweg in te richten als afhaalplaats voor het plantgoed. Dit zal zijn op zaterdag 23 november.

Hulp schoolfeest

Op zondag 15 juni 2019 organiseert basisschool De Zonne in Zonderschot haar jaarlijkse schoolfeest. Het college geeft opdracht aan team Facilitair Beheer om een podium te leveren en te plaatsen.

Padenstructuur en grondwerken Boonmarkt

Het college keurt het bestek en de raming goed voor de inrichting van de Boonmarkt (padenstructuur en grondwerken). De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 12 juni 2019 om 10.10 uur toekomen bij het lokaal bestuur.

Infrastructuursubsidies jeugdverenigingen

Heistse jeugdverenigingen die kleine aanpassingen aan hun infrastructuur willen uitvoeren, kunnen hiervoor subsdies krijgen van het lokaal bestuur. De subsidie bedraagt 50% van de reële kosten met een maximum van 1.000 euro.

In dit kader diende jeugdhuis Kwinten een aanvraag in om hun bestaande opbergruimte om te bouwen tot een koelcel. De totale kostprijs van de werken bedraagt 5.491,59 euro.

Het college beslist om de subsidieaanvraag goed te keuren en 1.000 euro toe te kennen aan jeugdhuis Kwinten.

imageMeer nieuws

Wagen belandt tegen gevel aan Eikenlaan

Wagen belandt tegen gevel aan Eikenlaan
Herentals 21.09.2019 - 12.58u

4 lichtgewonden bij aanrijding Geelseweg

4 lichtgewonden bij aanrijding Geelseweg
Herentals 21.09.2019 - 12.41u

'Domme nederlaag bij debutant' : ZVC Renolim Borgloon - Real Noorderwijk 3-2

'Domme nederlaag bij debutant' : ZVC Renolim Borgloon - Real Noorderwijk 3-2
Herentals | Kempen regio | Nationaal 21.09.2019 - 09.24u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 20.09.2019 - 16.19u

Honderdduizenden betogers wereldwijd op straat voor klimaat, in Brussel 15.000 deelnemers

Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 20.09.2019 - 15.00u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto