U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-berg

Neteland
14.06.2019 - 10.50u
Door: Mark Jaspers

Aankoop politiecombi

De gemeenteraad beslist om een interventievoertuig Volkswagen Transporter Combi aan te kopen voor de lokale politie van Heist-op-den-Berg. De prijs van het voertuig bedraagt 76.441,90 euro incl. btw en zal door middel van leasing gefinancierd worden.

Subsidies bouw jeugdlokaal

Jeugdverenigingen die nieuwe lokalen bouwen of aanpassingen aan hun lokalen doen, kunnen hiervoor subsidies krijgen van het lokale bestuur. 50% van de bewezen kosten worden dan gesubsidieerd, met een maximum van 25.000 euro. Voor lokalen die door meerdere jeugdverenigingen met een afzonderlijke werking gebruikt worden, wordt dit maximum verhoogd met 60%.

Akabe en Gidsen Pijpelheide dienden in dit kader een aanvraag in voor infrastructuursubsidies. Zij plannen een aanbouw bij het bestaande gebouw in de Dophei. Deze aanbouw biedt ruimte voor materiaalopslag, een polyvalente ruimte, een snoezelruimte en een leidinglokaal. De kosten van de bouwwerken worden geraamd op 152.759,50 euro incl. btw.

Het college gaat akkoord met de subsidieaanvraag en beslist om 40.000 euro te voorzien voor deze werken. Een voorschot van 14.000 euro wordt uitbetaald.

Zitbank Wiekevorst

Enkele Wiekevorstenaren vragen toestemming om een zitbank te plaatsen ter hoogte van de appartementen in de Lindestraat om zo ontmoetingen tussen buren te stimuleren. Het college geeft toestemming om een zitbank te plaatsen zolang het voetpad vrij blijft. De aanvragers staan zelf in voor de aanschaf en het onderhoud van de bank.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto