U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
22.06.2019 - 00.38u
Door: Mark Jaspers

Bijenkast

Om het nut van bijen en het bijvriendelijke beheer van het openbaar domein in de kijker te zetten, heeft Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg al sinds enkele jaren samenwerkingsovereenkomsten met verschillende Heistse imkers. Zo staan er bijvoorbeeld bijenkasten in CC Zwaneberg, het Hof van Riemen en Klein Scherpenheuvel.

Het college gaat akkoord met de vraag van een Heistse imker om een extra bijenkast te plaatsen in de gemeente. De bijenkast zal aan de Bergop gezet worden, op het kleine stukje braakliggend terrein achter de zitbank. Deze plek is mooi afgesloten door hagen (waardoor de bijen niet gestoord worden en geen gevaar vormen) maar wel goed zichtbaar voor passanten. Op deze plaats staat ook al een beestentoren.

De imker krijgt een jaarlijkse vergoeding voor het verzorgen van de bijen.

Openluchtfilm

CC Zwaneberg, de bibliotheek en team Sport en Jeugd slaan de handen in mekaar voor de organisatie van een openluchtfilm in de zomervakantie. De Averegten kwam als locatie uit de bus waardoor tevens een samenwerking met BOS+, een Vlaamse organisatie die zich inzet voor bosbehoud en meer en beter bos, tot stand kwam. Zij zorgt voor alle audio- en videovoorzieningen.

De film vindt plaats op woensdag 10 juli van 22 uur tot middernacht op het grasveld aan de blokhut in De Averegten. Het publiek kan vanaf 19.30 uur komen genieten van een workshop kruiden en bloemen proeven, een hapje en drankje, ...

Uit een poll op Facebook kwam 'Becoming Astrid' als winnaar uit de bus. Deze film vertelt het verhaal van Astrid Lindgren, de auteur van fantasierijke boeken zoals Pippi Langkous. De toegang tot de film is gratis, maar vooraf inschrijven is verplicht op www.bosplus.be. Breng zeker ook een dekentje en zaklamp mee.

Bij regenweer wordt uitgeweken naar CC Zwaneberg.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto