U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
05.07.2019 - 15.17u
Door: Mark Jaspers

Zitbanken Wiekevorst
Eind 2017 gaf het college groen licht voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in Wiekevorst-dorp, in samenwerking met Aquafin en Pidpa. In maart 2018 gingen de werken van start.

Ondertussen werd de wegenis in de zone rond de kerk vernieuwd. Het straatbeeld is als volgt opgebouwd: zone rijweg, zone groen, zone parkeerplaatsen en voetpaden. Rond de kerk kwam enkelrichtingsverkeer.

Het college beslist nu om ter hoogte van de in- en uitritzone aan de kerk verplaatsbare zitelementen te plaatsen. Deze hebben dezelfde vormgeving als de plantvakken aan de kerk. De zitelementen zijn verplaatsbaar, wat handig is bij evenementen of tijdens de kermis. Ook op het pleintje aan het Gildenhuis worden zitelementen voorzien. De kostprijs van deze drie zitelementen bedraagt 21.780 euro inclusief btw.

Verkaveling Averegtenlaan

Het college stelt een ontwerper aan voor de verkaveling Averegtenlaan. De opdracht wordt gegund aan de economisch meest voordelige bieder. De kosten zijn ten laste van de verkavelaar.

Digitale infoborden

In elk kerkdorp van Heist-op-den-Berg staat een digitaal infobord. Ze staan telkens in de buurt van de kerk, behalve in Heist-centrum, daar staat het infobord in de Bergstraat, ter hoogte van het Cultuurplein.

Deze elf infoborden gaan al heel wat jaren mee maar beginnen technische mankementen te vertonen. Daarom werd beslist om de infoborden in 2019 te vervangen door moderne en duurzame led-schermen.

De teams Communicatie, Mobiliteit, Planning en Ontwikkeling en Facilitair Beheer hebben de huidige locaties van de infoborden nog eens kritisch onder de loep genomen. Voor tien locaties werd een minimale aanpassing voorgesteld. Het college gaat hiermee akkoord.

Voor Booischot wordt nog gekeken naar mogelijke alternatieven, waar nodig in samenspraak met het Vlaamse Gewest.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto