U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
26.07.2019 - 12.43u
Door: Lex Verellen

Vrijwilligers zwerfkatten

Het lokale bestuur heeft in het kader van dierenwelzijn al verschillende samenwerkingsovereenkomsten lopen (o.a. met Balkenende en Hondenhotel de Wilgenhoeve) om verloren en loslopende dieren op te vangen. Voor de zwerfkattenproblematiek loopt een overeenkomst met Dierenbescherming Mechelen.

Burgers staan zelf in voor het transport van en naar Dierenbescherming Mechelen. Daar worden de dieren gesteriliseerd, waarna ze terug worden vrijgelaten op de plaats van herkomst. In 2018 zijn er zo 160 katten overgebracht naar het asiel, waarvan 53 kittens. Kittens kunnen niet opnieuw losgelaten worden, maar worden in gastgezinnen geplaatst.

Voor sommige burgers is het echter niet mogelijk om zelf katten te vangen en deze naar Mechelen te brengen. Daarom beslist het college om twee vrijwilligers aan te stellen. Zij zullen kattenvallen uitzetten en de gevangen dieren naar Dierenbescherming Mechelen voeren.

Het lokale bestuur zal ook een oproep doen bij de Heistenaren om opvanggezin voor kittens te worden.

MUSICA DIVINA

Het college gaat akkoord met de organisatie van MUSICA DIVINA door het Festival van Vlaanderen. MUSICA DIVINA is een evenement rond klassieke muziek in de Kempense regio dat in verschillende gemeenten plaatsvindt.

Op zondag 29 september komt MUSICA DIVINA naar de Heilig Hartkerk in Heist-station. Om 20 uur brengt VocaMe (Sigrid Hausen, Petra Noskaiova, Gerlinde Säman en Michel Popp) prachtige chansons en ballades op teksten van Christine de Pizan. Een mooie aanvulling op het bestaande vrijetijdsaanbod in de gemeente waarbij ingespeeld wordt op het cultureel gebruik van het kerkpatrimonium.

Het cultuurcentrum zorgt voor promotionele en technische ondersteuning van het evenement. Het secretariaat staat in voor een receptie achteraf in de parochiezaal.

Snelheidsregime Lostraat

Op 18 juni 2019 besliste het college om een verkeersplateau aan te leggen ter hoogte van de toegangsweg naar het nieuwe zwembad. Dit plateau moet bijdragen tot een snelheidsverlaging in een omgeving waar (in de toekomst) veel meer oversteekbewegingen zullen plaatsvinden en waar veel kinderen zich zullen verplaatsen.

In overeenstemming daarmee beslist het college om een snelheidsregime van 50 km/u in te voeren in de Lostraat in het volledige deel tussen De Sporthal en de spoorweg. De nodige verkeersborden worden hiervoor geplaatst.

De bouw van het verkeerplateau en de invoering van de snelheidsverlaging zijn gepland voor oktober 2019.

 

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Kempen regio | Neteland 24.10.2021 - 22.58u reading time3min

3 Amateur B

“Bakens van Licht” - Troostplekken aan kerken en kapellen in Meerhout-Laakdal

Kempen regio | Laakdal regio | Neteland 23.10.2021 - 07.55u

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland

Wedstrijden provinciaal voetbal Kempen Neteland
Kempen regio | Neteland 22.10.2021 - 16.52u

Vanaf nu boekenruilkasten in 7 stations in provincie Antwerpen

Vanaf nu boekenruilkasten in 7 stations in provincie Antwerpen
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 22.10.2021 - 15.15u

Infomarkt: veilig fietsen tussen Herentals en Turnhout via autoluwe fietsroute

Infomarkt: veilig fietsen tussen Herentals en Turnhout via autoluwe fietsroute
Herentals | Lille | Neteland | Turnhout regio 22.10.2021 - 08.05u

Nieuwe Ring voor Retie : plannen

Kempen regio | Vlaanderen 21.10.2021 - 22.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto