U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
23.08.2019 - 11.02u
Door: Mark Jaspers

Projectweek Dode Hoek

De MEGA-scholen vragen om het project 'Dode Hoek' opnieuw te organiseren voor hun vijfde leerjaren. Het project werd al meerdere malen georganiseerd en altijd gunstig geëvalueerd.

Doel van de projectweek is leerlingen bewust te maken van het gevaar van de dode hoek van vrachtwagens en hen ermee te laten kennismaken in de praktijk.

De leerlingen krijgen de theorielessen in de week van 9 tot en met 13 september in hun eigen klaslokalen, de praktijklessen vinden plaats van 16 tot en met 19 september op het kerkplein in Schriek en de parking in Hallaar.

Het college gaat akkoord met de organisatie van de projectweek in samenspraak met team Mobiliteit, de Kempische Rijschool en de MEGA-scholen.

Landbouwdag 2019

Sinds 1964 organiseert Heist-op-den-Berg ieder jaar, op de tweede zaterdag van september, een Landbouwdag langs de Heerweg in Wiekevorst. Doel is om de land- en tuinbouwsector in de kijker te zetten.

De organisatie is in de loop van de jaren sterk veranderd. De nadruk ligt niet meer alleen op de organisatie van prijskampen, ook andere aspecten van de land- en tuinbouwsector komen aan bod zoals streekproducten, ambachten, ...

Dit jaar vindt de Landbouwdag plaats op zaterdag 14 september.

Team Openbaar Domein zal zorgen voor de nodige technische hulp:

transport van materiaal voor en na
leveren en plaatsen nadarafsluiting, vlaggenmasten, enz.
plaatsen bewegwijzering
opstellen en praktische organisatie op het terrein
tijdelijke stroomvoorziening
nazicht en fatsoeneren houtkanten, toegang tot het terrein
logistieke ondersteuning op de dag zelf
opruimen van het terrein
...

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto