Milieulessen IOK

IOK organiseert elk jaar milieulessen voor de tweede en derde graad van het basisonderwijs. De lessen gaan over het duurzame gebruik van water, energie en klimaatverandering. Een les van 50 minuten kost 100 euro excl. btw.

Het college beslist om in te gaan op het voorstel van IOK en kiest voor een les over het duurzame gebruik van water voor de leerlingen van het derde leerjaar. De school kan zelf kiezen uit een les over waterverbruik, drinkwaterproductie of waterproblematiek in de wereld.

Alle Heistse basisscholen krijgen de kans om in te tekenen op deze lessen. De kosten worden gedragen door het lokale bestuur.

G-Muziek

In september 2013 werd het project G-Muziek opgestart waarbij muzieklessen gegeven worden aan personen met een mentale of psychische beperking. De lessen zijn individueel en worden helemaal op maat gegeven door een professionele muziektherapeute. Zowel muziekbeleving als het leren bespelen van een instrument of het ontwikkelen van algemene muzikale vaardigheden komen aan bod.

G-Muziek is destijds opgericht vanuit een particulier initiatief en werd de voorbije jaren volledig gefinancierd door private giften en sponsoring. Dit is echter niet langer haalbaar. Daarom beslist het college om een bijdrage van 5.000 euro per jaar te leveren vanuit het lokale bestuur. De logistieke ondersteuning (promotie, inschrijvingen, ...) blijft behouden.

Op die manier kunnen de lessen G-Muziek, die zowel door de deelnemers als de partners erg positief ervaren worden, toch blijven bestaan. Mogelijk wordt dit project in de toekomst (geheel of gedeeltelijk) geïntegreerd in de algemene werking van de muziekacademie.