U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
13.09.2019 - 10.12u
Door: Mark Jaspers

Cultuurhuis Hallaar

Op 2 juli 2019 keurde het college de lastvoorwaarden en de raming goed voor het vernieuwen van de ramen van het cultuurhuis in Hallaar (Leopoldlei 81). Enkele aannemers werden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. Het college stelt nu een aannemer aan om de werken uit te voeren.

Promofilm Heist-op-den-Berg

Het lokale bestuur heeft een promofilm over Heist-op-den-Berg die al vele jaren meegaat en onder andere gebruikt wordt bij het ontbijt nieuwe inwoners, de ontvangst van buitenlandse studenten, ... De film is echter verouderd qua beeldmateriaal en concept en bijgevolg beperkt inzetbaar.

Daarom beslist het lokale bestuur om een nieuwe promofilm te laten maken die Heist-op-den-Berg in verschillende facetten voorstelt, met de focus op toeristische troeven en recreatieve trekpleisters. Een film waarmee we Heist positioneren als een plek waarop inwoners fier zijn en waar het plezant is om te vertoeven.

Bedoeling is om de film in de toekomst veel meer te gaan gebruiken voor o.a. ontvangst van schoolkinderen, officiële delegaties uit binnen- en buitenland, ...

De opnames van de film starten in 2020.

Openbare verlichting doven

Elk jaar zijn er twee sensibiliseringscampagnes die vragen om de openbare verlichting te doven. In maart is het Earth Hour, een campagne van WWF die energiebesparing en vermindering van de CO2-uitstoot promoot. In oktober is het de Nacht van de Duisternis, een campagne van Preventie Lichthinder die aandacht vraagt voor lichtvervuiling en onnodige energieverspilling.

Om als lokaal bestuur aan deze campagnes te kunnen meedoen, moeten de distributiecabines van de openbare verlichting uitgerust zijn met apparatuur die de verlichting tijdelijk kan doven. Tot op heden was dit in Heist-op-den-Berg nog nergens het geval. Daarom geeft het college opdracht aan Fluvius om een aantal lichtpunten uit te rusten met deze apparatuur.

Het gaat om lichtpunten die zich voornamelijk in het centrum van de deelgemeenten, in de Bergstraat en aan het cultuurcentrum bevinden. Afhankelijk van hoe de lichtnetten aangelegd zijn, worden eventueel ook omliggende straten gedoofd. Dit duurt hooguit enkele uren. Hierna zullen de lichten weer werken volgens het normale brandprogramma.

Fanfarelokaal en kinderopvang Booischot

Op 25 juni 2019 keurde het college de lastvoorwaarden en de raming goed voor het vernieuwen en isoleren van de daken van het fanfarelokaal en de kinderopvang in Booischot (Elzenstraat 16). Enkele aannemers werden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. Het college stelt nu een aannemer aan om de werken uit te voeren.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto