U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
20.09.2019 - 16.19u
Door: Mark Jaspers

Dag van de Jeugdbeweging

Op 18 oktober vindt de 19e Dag van de Jeugdbeweging plaats. Op die dag willen jeugdbewegingen zich tonen aan de buitenwereld en niet-leden aansporen om ook eens een kijkje te komen nemen. Vrijwilligers die zich een heel jaar inzetten voor de werking van hun vereniging, worden die dag ook in de bloemetjes gezet.

Team Sport en Jeugd neemt samen met de Jeugdraad en de Heistste jeugdverenigingen deel aan de actie door gratis ontbijt uit te delen op een aantal locaties: scholen in verschillende deelgemeenten, onderaan de berg en op de parking in de Heilig Hartstraat.

's Middags worden alle jongeren en (oud-)leiding in uniform getrakteerd op een gratis hotdog en soep. Iedereen kan dan komen picknicken op de berghelling in Heist-centrum. Dj Lenny zorgt daar voor wat extra sfeer.

Werken Zonderschotsesteenweg

Het college stelde in december 2017 een ontwerpbureau aan voor de wegen- en rioleringswerken in de Zonderschotsesteenweg (zijweg naar kerkhof). De ontwerper maakte een bestek op voor de uit te voeren werken en een kostenraming. De gemeenteraad keurde beide goed in april 2019. De opdracht werd uitgeschreven via de openbare procedure.

Het college stelt nu een aannemer aan voor de werken. De meest voordelige regelmatige bieder (rekening houdend met de beste prijs-kwaliteitverhouding) krijgt de opdracht toegewezen. Een deel van de kosten is ten laste van het lokale bestuur, een deel ten laste van Pidpa.

Jeugduitwisseling met Bergrivier

Van 27 maart tot en met 11 april 2019 vond de tweede jeugduitwisseling plaats tussen jongeren uit Bergrivier in Zuid-Afrika en jongeren uit Heist-op-den-Berg. Gedurende die periode verbleven tien jongeren uit Bergrivier in Heistse gastgezinnen.

Tijdens en na de uitwisseling vonden evaluatiemomenten plaats met verschillende actoren: leerkrachten, jongeren, contactpersonen in Bergrivier en eigen medewerkers. Uit die evaluaties werden waardevolle lessen getrokken. De uitwisseling werd door alle partijen als een groot succes ervaren.

Daarom zal van 27 maart tot 10 april 2020 (ongeveer) een derde jeugduitwisseling georganiseerd worden in Bergrivier. De deelnemende scholen zijn Go! Atheneum Heist 't Lab & 't Atelier, IMG en Sint-Lambertusinstituut.

De leerlingen van de deelnemende scholen uit het vijfde en zesde jaar kunnen zich kandidaat stellen voor de jeugduitwisseling door een filmpje door te sturen naar jeugduitwisseling@heist-op-den-berg.be waarin ze hun motivatie toelichten. Dit kan tot en met 7 oktober 2019. Eind oktober wordt beslist wie effectief mee mag naar Bergrivier.

imageMeer nieuws

Turnhoutse assistentiewoningen Orion in quarantaine na besmetting

Kempen regio | Turnhout regio 28.03.2020 - 15.54u

Zomertijd vannacht om 02u, klok 1 uur vooruit zetten

Zomertijd vannacht om 02u, klok 1 uur vooruit zetten
Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.03.2020 - 15.36u

Hulpdiensten zoeken extra versterking van vrijwilligers

Hulpdiensten zoeken extra versterking van vrijwilligers
Geel | Herentals | Kempen regio 28.03.2020 - 15.34u

2e Schlagerhei schuift een jaar op

Heist op den Berg 28.03.2020 - 10.24u

PV opgesteld voor spugen op etenswaren in supermarkt

PV opgesteld voor spugen op etenswaren in supermarkt
Geel | Kempen regio | Laakdal regio 28.03.2020 - 10.18u

Afvalbrandje aan oude stal in Gerheze

Herentals | Olen 27.03.2020 - 22.24u

Hasselts bedrijf haalt 500.000 FFP2-mondmaskers naar België, ook voor OPZ Geel

Hasselts bedrijf haalt 500.000 FFP2-mondmaskers naar België, ook voor OPZ Geel
Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 27.03.2020 - 22.21u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto