11.11.11-campagne

Het lokale bestuur werkt elk jaar mee aan de 11.11.11-campagne. Dit jaar is het thema 'Changemakers'. Mensen en bewegingen die dag in dag uit vechten voor een duurzame, leefbare toekomst voor iedereen, worden in de kijker gezet. Waarom? Omdat ze meer dan ooit onder druk staan - door wetten die hun werking bemoeilijken, door online en fysiek geweld - en meer dan ooit nodig zijn om verandering te brengen.

Waar mogelijk worden in de Heistse deelgemeenten affiches en/of vlaggen opgehangen om de campagne in het straatbeeld te brengen. Vanaf half november zullen ze weer verdwijnen.

Verder wordt er in Heist-op-den-Berg heel wat op touw gezet om de campagne te steunen:

Wo 6 nov: film 'The Biggest Little Farm', om 15 en 20 uur in CC ZwanebergOnze lokale Radio Christina brengt de 11.11.11-campagne mee onder de aandacht.Heistse jeugdverenigingen worden uitgedaagd om deel te nemen aan een facebookwedstrijd, met een foto van een eigen 'changemaker-actie'.

Wie de meeste likes krijgt, wint een tiendaagse radioreclame op Radio Christina.De 11.groep van Heist-op-den-Berg zet changemaker Thaïs van Radio Maendeleo (Congo) extra in de kijker. Tot half november kan je kennismaken met het verhaal van Thaïs op verschillende openbare plaatsen (bibliotheek, cultuurcentrum, scholen, ...).

In de Heistse basisscholen werken leerkrachten met digitale lespakketten rond het thema Changemakers.Tijdens de financiële actieweekends van 2-3 en 9-10 november zetten vele vrijwilligers en jeugdorganisaties zich in voor 11.11.11.

Zij verkopen wenskaarten, fluostiften, chocola en truffels.Do 19 dec: concert 'Keys to friendship' door het Edgar Knecht Trio & Aeham Ahmad, om 20 uur in CC Zwaneberg. 1 euro per verkocht ticket gaat naar 11.11.11.

Zakken pmd en restplastic

Het college bestelt 9.900 rollen pmd-zakken en 2.000 rollen voor restplastic bij IOK Afvalbeheer voor een prijs van 21.800 euro.

De ophaling van blauwe pmd-zakken gebeurt gemiddeld tweemaal per maand. Je kan de zakken in verschillende Heistse handelszaken kopen, bij het onthaal in het gemeentehuis (Kerkplein 17) of op de Bus. Een rol met 24 zakken kost 6 euro.

Groene zakken met restplastic moet je naar het recyclagepark brengen. Deze zakken kan je in het recyclagepark kopen, bij het onthaal in het gemeentehuis (Kerkplein 17) of op De Bus. Een rol van 12 zakken kost 4 euro.

Subsidies Sport en Jeugd

Team Sport en Jeugd kreeg 27 aanvragen binnen van Heistse sportverenigingen voor een impulssubsidie. Dat zijn subsidies die het lokale bestuur geeft om jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren te ondersteunen zodat de kwaliteit van de clubs omhoog gaat. Er wordt 30.000 euro verdeeld onder de clubs.

Verder hebben 8 G-afdelingen van Heistse sportverenigingen of G-sportverenigingen een aanvraag voor werkingssubsidies ingediend. Onder hen wordt 4.000 euro verdeeld.