U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-berg

Heist op den Berg
14.10.2019 - 09.23u
Door: Mark Jaspers

11.11.11-campagne

Het lokale bestuur werkt elk jaar mee aan de 11.11.11-campagne. Dit jaar is het thema 'Changemakers'. Mensen en bewegingen die dag in dag uit vechten voor een duurzame, leefbare toekomst voor iedereen, worden in de kijker gezet. Waarom? Omdat ze meer dan ooit onder druk staan - door wetten die hun werking bemoeilijken, door online en fysiek geweld - en meer dan ooit nodig zijn om verandering te brengen.

Waar mogelijk worden in de Heistse deelgemeenten affiches en/of vlaggen opgehangen om de campagne in het straatbeeld te brengen. Vanaf half november zullen ze weer verdwijnen.

Verder wordt er in Heist-op-den-Berg heel wat op touw gezet om de campagne te steunen:

Wo 6 nov: film 'The Biggest Little Farm', om 15 en 20 uur in CC ZwanebergOnze lokale Radio Christina brengt de 11.11.11-campagne mee onder de aandacht.Heistse jeugdverenigingen worden uitgedaagd om deel te nemen aan een facebookwedstrijd, met een foto van een eigen 'changemaker-actie'.

Wie de meeste likes krijgt, wint een tiendaagse radioreclame op Radio Christina.De 11.groep van Heist-op-den-Berg zet changemaker Thaïs van Radio Maendeleo (Congo) extra in de kijker. Tot half november kan je kennismaken met het verhaal van Thaïs op verschillende openbare plaatsen (bibliotheek, cultuurcentrum, scholen, ...).

In de Heistse basisscholen werken leerkrachten met digitale lespakketten rond het thema Changemakers.Tijdens de financiële actieweekends van 2-3 en 9-10 november zetten vele vrijwilligers en jeugdorganisaties zich in voor 11.11.11.

Zij verkopen wenskaarten, fluostiften, chocola en truffels.Do 19 dec: concert 'Keys to friendship' door het Edgar Knecht Trio & Aeham Ahmad, om 20 uur in CC Zwaneberg. 1 euro per verkocht ticket gaat naar 11.11.11.

Zakken pmd en restplastic

Het college bestelt 9.900 rollen pmd-zakken en 2.000 rollen voor restplastic bij IOK Afvalbeheer voor een prijs van 21.800 euro.

De ophaling van blauwe pmd-zakken gebeurt gemiddeld tweemaal per maand. Je kan de zakken in verschillende Heistse handelszaken kopen, bij het onthaal in het gemeentehuis (Kerkplein 17) of op de Bus. Een rol met 24 zakken kost 6 euro.

Groene zakken met restplastic moet je naar het recyclagepark brengen. Deze zakken kan je in het recyclagepark kopen, bij het onthaal in het gemeentehuis (Kerkplein 17) of op De Bus. Een rol van 12 zakken kost 4 euro.

Subsidies Sport en Jeugd

Team Sport en Jeugd kreeg 27 aanvragen binnen van Heistse sportverenigingen voor een impulssubsidie. Dat zijn subsidies die het lokale bestuur geeft om jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren te ondersteunen zodat de kwaliteit van de clubs omhoog gaat. Er wordt 30.000 euro verdeeld onder de clubs.

Verder hebben 8 G-afdelingen van Heistse sportverenigingen of G-sportverenigingen een aanvraag voor werkingssubsidies ingediend. Onder hen wordt 4.000 euro verdeeld.

 

imageMeer nieuws

Facelift en upgrade sporthal Den Uyt volledig afgerond in 2020

Mol 14.11.2019 - 12.34u reading time4min

Begin december krijgt sporthal Den Uyt een stevige facelift. De oude vervuilde booggevel wordt volledig vervangen, zodat de sporthal opnieuw een frisse uitstraling krijgt. Daarnaast denken we ook aan het comfort van de sporters met een aantal vernieuwingen in de zaal zelf. De sporthal blijft tijdens de werken voor iedereen bruikbaar. In de loop van 2020 zijn alle werken afgerond.

Janne Caeyers verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Mol

Mol 14.11.2019 - 11.29u reading time2min

Janne Caeyers werd op woensdag 13 november verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Janne volgt Mats Opdebeek op die vorig schooljaar kinderburgemeester was. De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af en werden achteraf getrakteerd op een receptie. Het gemeentebestuur dankt het vorige bestuur voor hun enthousiaste inzet en wenst het kersverse bestuur veel succes!

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal

Even weg van de wereld in een Slow Cabin in Laakdal
Kempen regio | Laakdal regio 13.11.2019 - 21.57u

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail

Sport Vlaanderen pakt uit met gloednieuw MTB-parcours: Bike trail
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 13.11.2019 - 20.01u

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen

Drie jaar cel voor reeks inbraken in elektrowinkels, o.a. in Switch Olen
Kempen regio | Nationaal | Olen | Provincie Antwerpen 13.11.2019 - 16.35u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 13.11.2019 - 12.34u

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn

Staking ACOD verstoort dienstverlening De Lijn
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.11.2019 - 10.02u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto