Kerstverlichting en kerststal Wiekevorst

Het college geeft toelating aan KWB Wiekevorst om van 9 december tot en met 6 januari kerstverlichting op te hangen in volgende straten: Witte Gracht, Louis Van Bauwelstraat, Wiekevorst-Dorp en Itegemseweg. Er moet wel aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo moet de elektrische installatie vooraf gekeurd worden, moet de kerstverlichting minstens 4,5 meter boven de rijbaan hangen, moet een passende verzekering afgesloten worden voor eventuele schade, enz.

Verder geeft het college ook toelating aan KWB Wiekevorst om van 9 december tot en met 6 januari een kerststal te plaatsen aan de rechterzijde van de Sint-Jan-Baptistkerk in Wiekevorst-Dorp. Ook hier gelden dezelfde voorwaarden inzake verlichting. Daarnaast moet de constructie voldoende stevig opgebouwd worden en aan de juiste technische vereisten voldoen zodat deze bestand is tegen verschillende weersomstandigheden (wind, sneeuw, vochtinsijpeling, ...).

Infrastructuursubsidies Chiro Heist-centrum
De Chiromeisjes van Heist-centrum zitten volop in de verbouwingswerken. Er worden nieuwe lokalen gebouwd op het huidige Chiroterrein in de Kerkhofstraat. Deze zullen bestaan uit zes afdelingslokalen en een leidingslokaal. Er worden ook een grote zaal, sanitair, een keuken en een bergplaats voorzien.

Voor de bouw van deze nieuwe lokalen krijgen de Chiromeisjes gemeentelijke subsidies. Een voorschot van 8.750 euro werd al uitbetaald. Het college beslist nu om ook de tweede en derde schijf uit te betalen. Het gaat om een totaalbedrag van 16.250 euro.

Onderhoud asfaltwegen en waterlopen
Het college stelt de aanvangsdatum voor het buitengewoon onderhoud aan asfaltwegen vast op 28 november 2017. De aannemer moet de opdracht binnen een termijn van 118 werkdagen afwerken.

Verder beslist het college om de aanvangsdatum voor het onderhoud van de waterlopen vast te stellen op 1 december 2017. De betrokken firma moet de opdracht binnen een termijn van 80 kalenderdagen voltooien.

Werkingssubsidies jeugdverenigingen
Op 10 januari 2017 keurde de gemeenteraad het reglement voor het plaatselijke jeugdwerk 2017-2019 goed. Hierin zijn onder meer werkingssubsidies voor jeugdverenigingen opgenomen voor een bedrag van 15.000 euro. Zeventien jeugdverenigingen hebben deze subsidie aangevraagd. Het gaat om erkende Heistse jeugdverenigingen die een werkingsverslag indienden.

De jeugddienst heeft het beschikbare krediet over de verschillende jeugdverenigingen verdeeld in verhouding tot hun ledenaantal en leidingaantal, rekening houdend met hun vormingsgraad. Het college gaat hiermee akkoord.

Nieuws vanuit de gemeente

Infoavond: gezond eten, hoe doe je dat?
Op donderdag 14 december om 20 uur in CC Zwaneberg. Diëtiste Evi Vaes voorziet ons van meer uitleg, een heleboel praktische tips en enkele gezonde proevertjes. Meer weten?

Is je verwarmingsketel aan vervanging toe?
Doe mee met de samenaankoop condensatieketels en bespaar tot 35% op je energiefactuur! In het aanbod zitten zowel condensatieketels op aardgas als op mazout. De voorwaarden zijn geldig tot 31 december. Meer weten?

Bereid je voor!
Om snel te kunnen reageren in een noodsituatie, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Ken je alle evacuatiewegen thuis, weet je waar je snel de elektriciteit of het gas kan afsluiten, ... Meer weten?