U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
25.10.2019 - 14.55u
Door: Mark Jaspers

11 novembervieringen

Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg vindt het belangrijk om de gesneuvelden van beide Wereldoorlogen te blijven herdenken. Daarom worden er elk jaar op 11 november, Wapenstilstand, plechtigheden georganiseerd in de deelgemeenten. Dit in samenwerking met lokale afdelingen van de Oud Strijdersbond.

De vlaggen worden gehangen en er worden bloemenkransen neergelegd aan de kerken of monumenten. Op sommige plaatsen zorgt de fanfare voor muzikale begeleiding.

Het programma van dit jaar ziet er als volgt uit:

Heist-centrum: burgerlijke plechtigheid met moment van bezinning georganiseerd. Samenkomst om 10.30 uur op het Kerkplein. Daarna gaat het bestuur van elke afdeling een groet brengen op het kerkhof aan het monument van de gefusilleerden.

Ondertussen wordt de stoet gevormd in de Kloosterstraat. Koninklijke Fanfare Moed en Volharding verzamelt aan het gedenkteken der gesneuvelden onderaan de berg en wacht de stoet op.

Daarna neerlegging van bloemen aan het gedenkteken der gesneuvelden tijdens het 'Te Vrede' door trompettist, toespraak door burgemeester en uitvoering van het vaderlands lied en de Vlaamse Leeuw door de Koninklijke Fanfare Moed en Volharding, optocht door de Bergstraat samen met de fanfare, aan het monument der afgestorvenen (Stationsstraat 2) voert de fanfare het vaderlands lied nogmaals uit

Hallaar en Itegem: neerleggen van bloemen aan de beide gedenkmonumenten.
Heist-Goor: eucharistieviering in de kerk St.-Alfonsius om 9 uur. Daarna volgt een plechtigheid aan het monument.

Schriek: eucharistieviering in de kerk van St.-Jan Baptist om 9 uur. Daarna volgt een plechtigheid aan het monument en een receptie.
Booischot: gebedsviering in de kerk van Sint-Salvator om 10 uur. Daarna volgt een plechtigheid aan de gedenksteen der gesneuvelden en oorlogsslachtoffers en een drink in De Kasteelhoeve.

Wiekevorst: eucharistieviering in de kerk van Sint-Jan om 11 uur. Daarna volgt een plechtigheid op het kerkhof en een receptie.
Pijpelheide: eucharistieviering in de kerk van Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Jozef om 11 uur. Daarna volgt een plechtigheid aan het monument en een receptie.
Het bestuur vraagt aan de inwoners om hun huis te bevlaggen.

Zwerfkatten

Het lokale bestuur werkt samen met Dierenbescherming Mechelen vzw om het aantal zwerfkatten in Heist te verminderen. Bedoeling is om zwerfkatten te vangen en ze naar de Dierenbescherming te brengen voor sterilisatie of castratie. Nadien worden de dieren op dezelfde locatie opnieuw uitgezet. Op die manier wordt een toename van de populatie vermeden.

Op verschillende locaties in onze gemeente worden kattenschuilhokken geplaatst zodat zwerfkatten er kunnen schuilen en rusten. Deze hokken worden gratis ter beschikking gesteld door het departement Dierenwelzijn van de Vlaamse regering.

Om het zwerfkattenbeleid verder uit te rollen, beslist het college om vrijwilligers in te schakelen. Zij kunnen instaan voor een of meerdere aspecten van de zwerfkattenwerking (bv. vervoer naar Dierenbescherming, opvang kittens, ..). Ze krijgen hierbij ondersteuning van team Milieu en Duurzaamheid en Dierenbescherming Mechelen vzw.

Op 18 november om 20 uur organiseert het lokale bestuur een infoavond rond dierenwelzijn in zaal Vélodroom in CC Zwaneberg. Schrijf liefst op voorhand in (milieu@heist-op-den-berg.be), zo weet de organisatie hoeveel personen ze mag verwachten. Je mag ook laten weten welke onderwerpen je graag aan bod ziet komen.

imageMeer nieuws

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen

NMBS gaat aantal extra treinen naar de kust schrappen
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 11.08.2020 - 22.42u

Cathy Berx stuurt coronamaatregelen woensdag opnieuw bij

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 11.08.2020 - 22.39u

Langdurige droogte zorgt voor lange wachttijden in het Albertkanaal

 Langdurige droogte zorgt voor lange wachttijden in het Albertkanaal
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 11.08.2020 - 15.10u

Politie Neteland : 'Vermiste verwarde man: wie heeft Patrick Snoeckx (62) gezien?'

Grobbendonk | Herentals | Neteland 11.08.2020 - 11.38u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals | Neteland 11.08.2020 - 08.51u

Belgische topfreestylers organiseren Freestyle & Panna bootcamp op terreinen Lentezon Beerse

Belgische topfreestylers organiseren Freestyle & Panna bootcamp op terreinen Lentezon Beerse
Kempen regio | Neteland | Turnhout regio 10.08.2020 - 19.49u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto