Subsidies KLJ Schriek

Heistse jeugdverenigingen die aanpassingen doen aan hun infrastructuur kunnen hiervoor subsidies krijgen van het lokale bestuur. De subsidie bedraagt 50% van de reële kosten met een maximum van 4.000 euro.

In dit kader diende KLJ Schriek een subsidieaanvraag in voor herstellingswerken aan de elektrische installatie van haar lokalen.

De bestaande elektriciteitskast is vervangen, defecte verlichting en armaturen werden vervangen door led-buislampen. Leidingen, schakelaars en stopcontacten zijn hersteld en vervangen. En er werd een situatieplan, eendraadsschema en inventaris opgemaakt.

Het college gaat akkoord met de subsidieaanvraag en beslist 3.031,80 euro te geven aan KLJ Schriek.

Betonwegen en asfaltwegen

Het college keurt het bestek en de raming goed voor het vernieuwen van voegvullingen van betonwegen en het dichten van scheuren in asfaltwegen.

De opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 10 december 2019 om 10.20 uur toekomen bij het lokale bestuur.

Kerststal Schriek, Itegem en Wiekevorst

Het college geeft toelating aan het kerststalcomité van Itegem om van 25 november 2019 tot en met 7 januari 2020 een kerststal en een drankchalet te plaatsen op het Sint-Guibertusplein in Itegem.

Het college geeft toelating aan Davidsfonds Schriek om van 7 december 2019 tot en met 12 januari 2020 een kerststal te plaatsen aan de kerk in de L. Kempenaersstraat in Schriek.

Het college geeft toelating aan KWB Wiekevorst om van 3 december 2019 tot 11 januari 2020 een kerststal te plaatsen aan de kerk in Wiekevorst-dorp, en kerstverlichting op te hangen in het centrum van 7 december 2019 tot 11 januari 2020.

De verenigingen die de kerststallen plaatsen, moeten zich aan enkele voorwaarden houden. Zo moet de elektrische installatie vooraf gekeurd zijn, moet er een lijst met tentoongestelde voorwerpen opgemaakt worden, moet de constructie voldoende stevig opgebouwd zijn zodat ze bestand is tegen regen, wind, sneeuw, ...

Verder moeten de verenigingen het openbaar domein achteraf in de oorspronkelijke staat achterlaten, vrij van afval.

Als aan alle voorwaarden voldaan is, sluit de gemeente een verzekering 'alle risico's' af voor de kerststal.