U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
13.12.2019 - 14.59u
Door: Lex Verellen

Subsidies vierdepijlerorganisaties

Vierdepijlerorganisaties zijn organisaties die niet uitgaan van de overheid, internationale organisaties en niet-gouvernementele organisaties die actief zijn rond Noord-Zuidthema's als fairtrade, drinkbaar water, armoedebestrijding, gendergelijkheid, recht op onderwijs, ....

Sinds 2009 kunnen elk jaar drie vierdepijlerorganisaties een subsidie krijgen van het lokale bestuur voor hun project. Ze kunnen deze subsidie maximaal drie jaar na elkaar ontvangen.

De drie vierdepijlerorganisaties die vorig jaar de subsidie ontvingen, dienden dit jaar opnieuw een subsidieaanvraag in. Het Noord-Zuidoverleg en het college gaan akkoord om de toelage van 2.500 euro voor het tweede jaar op rij toe te kennen aan Fajar Baru, Happiness for Nepal en Warme Gloed, werkzaam in respectievelijk Indonesië, Nepal en Gambia.

De aanvragers verbinden zich er o.a. toe om in Heist-op-den-Berg activiteiten op te zetten rond hun project, alsook op een zinvolle manier hun steentje bij te dragen aan Noord-Zuidinitiatieven die plaatsvinden in onze gemeente.

Kerststal Hallaar

Het college geeft toelating aan KWB Hallaar om van 6 december 2019 tot en met 11 januari 2020 een kerststal te plaatsen in de L. Carréstraat in Hallaar, vlak voor de kerk.

De organisator moet zich aan enkele voorwaarden houden. Zo moet de elektrische installatie vooraf gekeurd zijn, moet er een lijst met tentoongestelde voorwerpen opgemaakt worden, moet de constructie voldoende stevig opgebouwd zijn zodat ze bestand is tegen regen, wind, sneeuw, ... Verder moet KWB Hallaar het openbaar domein achteraf in de oorspronkelijke staat achterlaten, vrij van afval.

Als aan alle voorwaarden voldaan is, sluit het lokale bestuur een verzekering 'alle risico's' af voor de kerststal.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto