U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
24.01.2020 - 14.36u
Door: Lex Verellen

Wegmarkeringen gemeentewegen

Het college keurt het bestek en de raming goed voor het aanbrengen van wegmarkeringen op gemeentewegen in 2020. De opdracht wordt gegund bij wijze van onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 18 februari 2020 toekomen bij het lokale bestuur.

Praatmakkers

Sinds 2016 krijgen alle inwoners van Heist-op-den-Berg die 75 jaar worden een huisbezoek van een medewerker van het lokale bestuur. Tijdens zo'n bezoek wordt de seniorengids overhandigd en wordt er gepeild naar mogelijke hulpvragen en eenzaamheid.

Als nodig kan zo op een laagdrempelige manier de juiste hulpverlening opgestart worden of kunnen mensen in contact gebracht worden met bv. een vereniging. Twee jaar na het eerste bezoek krijgen alle 77-jarigen een vrijblijvende uitnodiging voor een opvolgingsbezoek.

Het lokale bestuur beslist om Praatmakkers verder te zetten met extra aandacht voor het bereiken van kwetsbare groepen zoals alleenstaanden, mensen met een handicap, mensen in armoede, ...

Er zullen ook vrijwilligers opgeleid worden om mee op huisbezoek te gaan.

Subsidies Chiro Itegem

Het lokale bestuur voorziet subsidies voor jeugdverenigingen die kleine aanpassingen doen aan hun gebouwen. Chiro Itegem diende een aanvraag in om de tl-lampen in hun lokalen te vervangen door energiezuinige ledlampen. Ook de batterijen van de noodverlichtingstoestellen zijn aan vervanging toe. De prijs hiervan bedraagt 1.420,69 euro.

Het college gaat akkoord met die duurzame investering en keert een subsidie van 710,35 euro uit aan Chiro Itegem.

Bomencharter Vlaanderen

Het planten van bomen vermindert de klimaatopwarming (opname van Co₂). Bovendien bieden bomen bescherming tegen de gevolgen van de klimaatopwarming (hitte, droogte en overstromingen). Bomen zorgen voor een betere luchtkwaliteit en ze vormen een lawaaibuffer. Ze bevorderen tevens de (geestelijke) gezondheid, de natuurbeleving en de biodiversiteit.

Ook in Heist-op-den-Berg willen we meer bomen! Daarom beslist het college om het Bomencharter voor Vlaanderen 2019-2024 te ondertekenen en ernaar te streven om 10.000 bijkomende bomen te verkrijgen op het grondgebied in de periode 2019-2024. De officiële ondertekening van het charter vindt plaats op 14 maart 2020 in het gemeentehuis van Puurs-Sint-Amands.

Meer informatie over het Bomencharter vind je op www.bomencharter.be. Daar worden het aantal bomen, de locatie, de plantperiode, de betrokken partners, ... geregistreerd.

imageMeer nieuws

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie

Antilliaanse Feesten : nieuwe namen 38e editie
EU | Internationaal | Kempen regio 26.05.2022 - 08.05u

Vanaf 23 november is asbestattest verplicht bij verkoop huizen van voor 2001 in Vlaanderen

EU | Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.05.2022 - 20.05u

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje

Toch provinciale vergunning voor 3 windturbines in Hulshout én Heultje
Hulshout | Kempen regio | Westerlo 25.05.2022 - 18.55u

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren

Zilvermeer rust zwemvijver uit met nieuwe redderstoren
Kempen regio | Mol | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.09u

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel

Ruiterwebshop Paulissen Paardensport viert 1e verjaardag met pop-up event in Bevel
Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Provincie Antwerpen 25.05.2022 - 16.05u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto