Levensloop Neteland
Het college beslist om 'Levensloop Neteland 2018' te laten plaatsvinden op 26 en 27 mei 2018 aan Sporthal De Lichten in Booischot. Het doel van dit evenement is om 'Vechters tegen kanker' te eren alsook fondsen in te zamelen ten voordele van wetenschappelijk kankeronderzoek in België. Heist-op-den-Berg zal in 2018 gastgemeente zijn voor dit evenement. De organisatie ligt in handen van de Stichting Tegen Kanker, in samenwerking met een lokaal organisatiecomité van vrijwilligers.

De gemeente stelt haar sportinfrastructuur in Booischot gratis ter beschikking en voorziet de nodige ondersteuning: uitlenen nadars, kiosk, podiumelementen, hulp technische dienst, gebruik communicatiemiddelen, lokalen, ...

Infrastructuursubsidies sport
Heistse sportverenigingen die werken uitvoeren aan hun gebouwen/terreinen kunnen hiervoor gemeentelijke subsidies ontvangen. Het moet gaan om erkende Heistse sportverenigingen die tijdig een verslag van de uitgevoerde werken binnenbrachten bij de sportdienst.

Een totaalbedrag van 18.246,80 euro wordt verdeeld onder zes sportverenigingen.

Markten eindejaarsperiode
De zondag- en maandagmarkten vinden gewoon plaats op feestdagen, behalve op maandag 1 januari 2018, dan is er geen markt. Voor maandag 18 december is er een aangepaste regeling voor de kramen die op het Cultuurplein staan.

Kerstconcert academie
Leerlingen en leraars van de muziekacademie brengen je een uurtje in kerstsfeer. Iedereen welkom op donderdag 20 december om 19 uur in de Sint-Alfonsuskerk in Heist-Goor.

Heist zoekt lokale aannemers voor project Goed Plan
Goed Plan begeleidt verhuurders om verbeteringswerken uit te voeren in hun huurwoning. Hierbij willen ze een beroep doen op lokale aannemers. Ze zijn op zoek naar klusjesmannen, dakwerkers, schrijnwerkers, elektriciens, ...