Speelplaats Pluishoek

Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg huurt een gebouw van Leefschool De Pluishoek in Heist-Goor om buitenschoolse kinderopvang te organiseren en om pianoles te geven. De speelplaats die grenst aan het gebouw in de Pluishoekstraat 3 is in zeer slechte staat. Ze wordt ook gebruikt als parking door ouders die hun kinderen naar de opvang of pianoles brengen.

De verhuurder wil de speelplaats heraanleggen en er een fietsparcours van maken. De prijs daarvan bedraagt 19.813,52 euro incl. btw. Hij vraagt of het lokale bestuur kan delen in de kosten. Het college gaat hiermee akkoord en voorziet 6.000 euro voor de werken aan de speelplaats.

Kledij politie

De motorrijders van lokale politie Heist-op-den-Berg voeren voornamelijk interventies uit in het kader van verkeersveiligheid. Daarvoor moeten zij verplicht aangepaste kledij dragen (laarzen, nekbescherming, motorjas, regenjas, motorbroek, ...) en een motorhelm.

Binnenkort starten drie personeelsleden met een opleiding voor motorrijder. Het college beslist om voor hen aangepaste uitrusting te voorzien. De prijs van de kledij bedraagt 9.650,96 euro incl. btw. De prijs van de helmen bedraagt 2.107,76 euro incl. btw.

Kloosterstraat

Het college keurt het bestek en de raming goed voor het aanstellen van een ontwerper voor de toegangsweg naar de Kloosterstraat. Enkele aannemers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. De offertes moeten ten laatste op 18 februari 2020 om 13.20 uur toekomen bij het lokale bestuur.

50 jaar Samana Zonderschot

Samana Zonderschot viert op 1 mei 2020 haar 50-jarige bestaan. Volgens het subsidiereglement kunnen jubilerende verenigingen een toelage krijgen van het lokale bestuur. De toelage hangt af van het aantal jaren dat de vereniging bestaat en het aantal leden.

Samana Zonderschot telt 114 Heistse leden en heeft recht op de maximum-subsidie. Het college beslist hen 250 euro uit te keren.