U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
08.02.2020 - 16.22u
Door: Mark Jaspers

Uitbetaling maatschappelijk waardevolle en gemeenschapsvormende projecten

Heistse jeugdverenigingen en jeugdafdelingen die een maatschappelijk waardevol of gemeenschapsvormend project uitvoeren, kunnen hiervoor subsidies krijgen van het lokale bestuur. Voorbeelden van zo'n projecten zijn: kerstbomen ophalen, zwerfvuil opruimen, helpen in een woonzorgcentrum, helpen bij de nieuwjaarsdrink, meewerken aan de 11.11.11-actie, helpen bij de landbouwdag, ...

In november en december 2019 dienden drie jeugdverenigingen een subsidieaanvraag in. Een totaal bedrag van 1.321 euro wordt onder hen verdeeld.

Verwerking persoonsgegevens

Op 25 mei 2018 trad de GDPR (general data protection regulation) of AVG (algemene verordening gegevensbescherming) in werking. Sindsdien moet elke organisatie kunnen voorleggen welke persoonsgegevens bewaard worden, welke toestemming hiervoor verkregen werd, waarvoor de gegevens gebruikt worden, met wie ze gedeeld worden en hoelang ze bewaard worden.

Als je persoonsgegevens doorgeeft aan externe partijen ben je verplicht om een verwerkingsovereenkomst met hen af te sluiten en zo te bepalen wat zij al dan niet mogen doen met deze gegevens. Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg werkt samen met Poolstok op het vlak van personeelsbeleid en geeft in dit kader relevante persoonsgegevens aan hen door. Het college heeft daarom een dataverwerkingsovereenkomst met Poolstok afgesloten.

Dikketruiendag

Op dinsdag 11 februari is het opnieuw Dikketruiendag. Zet die dag de verwarming een beetje lager en trek een dikke trui aan. Eén graad minder betekent immers gemiddeld 7% minder stookkosten en broeikasgassen.
 

Met deze symbolische actiedag roept de Vlaamse Overheid op om de strijd aan te gaan tegen de opwarming van het klimaat. Bovendien wil de campagne jou aanmoedigen om dit jaar voluit te gaan voor biodiversiteit. Doe mee, want meer biodiversiteit helpt het klimaat!

Dunning voor weerbaar Hof ter Laken

Voorbije zomer kregen diverse bomen bij Hof ter Laken een kleurrijke stip, wat tegelijk een aankondiging was van op til staande werken in het bos. Wandelaars kregen er al tekst en uitleg over tijdens een infomoment in oktober georganiseerd door Kempens Landschap, Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg en Bosgroep Zuiderkempen. Die plannen worden nu concreet.

In het bos van Hof ter Laken wordt de komende maand een ‘dunning’ uitgevoerd. De mooiste bomen krijgen daardoor meer licht en ruimte zodat ze stabiel en sterk blijven. De werken kaderen in het beperkt bosbeheerplan dat in 2004 werd goedgekeurd door het Agentschap voor Natuur en Bos.

De waardevolste bomen blijven staan en worden daarom ook wel ‘toekomstbomen’ genoemd. Deze bomen bepalen het toekomstige beeld van het bos. Ze zijn waardevol voor de natuur, het landschap en/of voor de houtproductie.

Directe concurrenten zullen gekapt worden zodat de toekomstbomen meer ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Zo wordt het bos mooier en evenwichtiger. Hetextra licht dat op de bodem valt, zal bovendien de onderste etage doen herleven.

De werken worden uitgevoerd tussen einde januari en einde maart. Er wordt enkel gewerkt op weekdagen. Tijdens de werken blijft het bos en het park steeds toegankelijk voor bezoekers. Na de kapping worden de (wandel)wegen terug hersteld zodat wandelaars en joggers kunnen genieten van de mooie weerbare bossen van de Zuiderkempen.

Feestelijke opening speelpleingebouw

Het speelplein op de Boonmarkt is al jaren een vast gegeven binnen onze gemeente. Elke schoolvakantie opnieuw kunnen lagereschoolkinderen er terecht voor dagen vol spelplezier.

Op zondag 16 februari breien wij daar een mooi vervolg aan en starten wij op dezelfde locatie, met de officiële opening van de nieuwbouw, een nieuw hoofdstuk in ons verhaal.

Tussen 14 en 17 uur zetten wij die dag de deuren open en kan jong en oud kennismaken met het nieuwe en volledig inge­richte gebouw en zijn werking. Wie houdt van avontuur en uitdaging, theater, buitenspel of zich even creatief wil uitleven wordt die namiddag zeker niet teleurgesteld.

Op het programma staan onder andere een terugblik in de tijd en een theatervoorstelling ‘Prinses Laura' (15 uur). Door­lopend kunnen kinderen klimmen op de klimmuur, springen op het springkussen, boogschieten, zich uitleven in het crea-atelier, … Kortom, plezier gegarandeerd. En natuurlijk wordt er iets lekkers voorzien om te smullen.

Dit speelpleinfeest mag je beslist niet missen. Vooraf inschrij­ven is niet nodig.

Sluitingsactiviteiten zwembad

Het oude zwembad, gelegen in Lostraat 48, sluit weldra zijn deuren. Maar dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan. Tijdens de krokusvakantie worden er allerlei activiteiten georganiseerd. 

  • maandag 24 februari: ontbijtzwemmen
  • dinsdag 25 februari: aquagym
  • woensdag 26 februari: pretbad XL
  • donderdag 27 februari: carnavalzwemmen
  • vrijdag 28 februari: poolparty

Kom jij ook? 

Op 14 maart 2020 is het dan zover, dan opent het nieuwe zwembad Sportoase De Lo zijn deuren voor het grote publiek. Vanaf maandag 16 maart 2020 maken ook scholen en clubs de overgang naar het nieuwe zwembad. Laat het aftellen maar beginnen! 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto