U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
15.02.2020 - 17.12u
Door: Mark Jaspers

Garageverkopen

Het college geeft toelating om op zaterdag 4 april een garageverkoop te organiseren in Itegem en op zaterdag 30 mei in Heist-centrum, Hallaar, Heist-station en Zonderschot.

Het gaat telkens om een gewone garageverkoop waarbij er geen straten afgesloten worden en waarbij de verkoop plaatsvindt op het privédomein (garage, oprit, ...) en niet op de stoep.

Toelage seniorenraad

De seniorenraad is een adviesorgaan van het lokale bestuur, specifiek voor senioren. Zij organiseren op regelmatige basis activiteiten voor alle senioren van Heist-op-den-Berg, waaronder een fietstocht, seniorenreis, verkeerscursus, seniorenshows, ...

In het algemene budget wordt jaarlijks een toelage voorzien om de werking van de seniorenraad te ondersteunen. Het college beslist om 30.000 euro uit te keren voor 2019.

Landelijke Gilde Wiekevorst

Jubilerende verenigingen kunnen vanaf hun 50-jarige bestaan en vervolgens voor elke opgaande periode van 25 jaar een financiële toelage aanvragen bij het lokale bestuur.

De Landelijke Gilde van Wiekevorst mag dit jaar 100 kaarsjes uitblazen. Zij tellen 179 leden en hebben recht op een subsidie van 250 euro. Het college gaat hiermee akkoord.

Bomen Bredestraat

Door de wegen- en rioleringswerken in de Bredestraat afgelopen jaar moest de bestaande bomenrij gekapt worden. Na de werken plantte het lokale bestuur nieuwe bomen aan in het deel tussen de Schaliehoevestraat en het centrum van Heist-Goor.

In het kader van het lokale groenbeleid wordt de bomenrij in de Bredestraat doorgetrokken naar het deel tussen de Schaliehoevestraat en de rotonde Schriekstraat. Er worden zo'n 70 bijkomende inheemse loofbomen geplant. De kostprijs bedraagt 18.000 euro.

Team Openbaar Domein zorgt voor de aankoop en aanplant.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto