Straat in het Vizier

In 2018 ging het project 'Straat in het Vizier' van start in Heist-op-den-Berg, Mol, Geel, Herentals en Hoogstraten. Dit project wordt gecoördineerd door de provincie Antwerpen en kan rekenen op Europese subsidies. De bedoeling is om vijf winkelstraten onder de loep te nemen om zo uit te vissen wat de detailhandel in kleinere steden en gemeenten weer nieuw leven kan inblazen. Voor Heist-op-den-Berg gaat de focus naar de Bergstraat.

In het voorjaar van 2019 werd het Straatplatform opgericht, een groep van gedreven handelaars, eigenaars, bewoners en andere belanghebbenden, die op zoek gingen naar de identiteit van de Bergstraat. Na een aantal intense werkavonden, passantenbevraging en een aantal focusgesprekken, werd het DNA van De Bergstraat vastgelegd. De slogan luidt: Bergstraat = Goesting om te beleven.

Uit deze DNA-analyse volgt nu een concreet actieplan dat uit drie delen bestaat:

-hedendaags imago creëren

-parkings Vlinderstraat en Cultuurcentrum verbinden met de Bergstraat

-Bergstraat als één geheel doortrekken van aan de Oude Godstraat tot aan de Molenstraat (geen onderbreking meer ter hoogte van Cultuurplein)

Het college gaat akkoord met het voorgelegde actieplan en laat de nodige bestekken opmaken.

Ter afsluiting van dit project wordt op zondag 20 september, tijdens de herfstopendeur van de Bergstraat, een groot straatfeest georganiseerd voor alle inwoners van Heist-op-den-Berg.

Technische hulp seniorenfietstocht

Op maandag 25 mei vindt de jaarlijkse seniorenfietstocht plaats. De rit start in Heist-centrum op het Cultuurplein en gaat langs veilige, rustige, landelijke wegen. Bij mooi weer fietsen zo'n 120 senioren mee. Elk jaar vraagt de seniorenraad aan het lokale bestuur om een bezemwagen en politiebegeleiding te voorzien. Het college gaat hiermee akkoord.