U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
20.03.2020 - 19.35u
Door: Mark Jaspers

Eind vorig jaar brak het nieuwe coronavirus (Covid-19) uit in de regio Wuhan in China. Ondertussen heeft het virus zich verspreid over de rest van de wereld, waaronder ook België.

De FOD Volksgezondheid (nationaal) en het Agentschap Zorg en Gezondheid (Vlaams) leiden het nationaal plan van aanpak. Het lokale bestuur volgt de situatie zeer kort op (binnen haar mogelijkheden) én conform de adviezen van de hogere overheid.

Dat betekent dan ook dat wij ons baseren op de inschatting en richtlijnen van FOD Volksgezondheid, die risico in directe relatie brengt met effectieve symptomen.

Zorg voor elkaar

Door de huidige situatie van het coronavirus is het belangrijk om voor elkaar te zorgen. Daarom start het lokaal bestuur met een  lokaal platform te ontwikkelen waarbij we het hulpaanbod matchen met de hulpvragen.

Ik heb hulp nodig

Kan je je huis niet uit en heb je hulp nodig bij boodschappen? Ben je eenzaam en wil je een babbeltje doen met iemand? Heb je zorg nodig thuis? Ken je iemand die hulp nodig heeft? Vul het formulier in of bel 015 23 87 79 en we zoeken iemand om je te helpen. Deze vrijwilliger contacteert je dan om af te spreken.

Help anderen

Draag zorg voor elkaar. Ontdek hier wat je allemaal kan doen om je buren of kennissen te helpen. Lukt het voor jou niet digitaal, bel ons dan tijdens de kantooruren op 015 23 87 79 en we helpen je graag verder. Bezoek zeker ook www.vlaanderenhelpt.be voor alle informatie over de initiatieven, voorzorgsmaatregelen en om je in te schrijven op de vrijwilligersverzekering.


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto