U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
27.03.2020 - 16.30u
Door: Mark Jaspers

Op de hoogte blijven van het Coronaverhaal en de dienstverlening:
www.heist-op-den-berg.be/corona

Noodopvang voor kinderen tot 3 jaar

Kinderopvang dient voorzien te blijven in deze moeilijke tijden van het coronavirus.

Mogelijks sluiten verschillende kinderdagverblijven of onthaalouders hun deuren door ziekte of door een te lage aanwezigheid van kinderen. We bundelen daarom onze krachten kinderopvang op grondgebied Heist-op-den-Berg om zo gezins- en groepsopvang te bieden bij organisatoren die niet sluiten.

Voor wie? We volgen hier de richtlijnen vanuit K&G

1)  Kinderen van ouders die werken in de essentiële sectoren, we denken in de eerste plaats aan de gezondheidssector, veiligheidssector en voedingssector.

2)  Kinderen van ouders die niet van thuis uit kunnen werken. Een attest van de werkgever zal gevraagd worden.

3) Kinderen in een kwetsbare thuissituatie voor wie opvang thuis moeilijk is.

Onderstaande kinderopvanginitiatieven staan klaar om noodopvang te organiseren. Gelieve rechtstreeks met hun contact op te nemen met jouw vraag naar noodopvang.

Groepsopvang
Het Heiveldje (volgens inkomenstarief)
Heivelden 1A, 2221 Booischot

Telefoon: 015 25 81 80
Mail: heiveldje@heist-op-den-berg.be 
Organisator: Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg

De Speelboom (volgens inkomenstarief)
Cederstraat 20, 2220 Heist op den Berg

Telefoon: 015 26 26 06 - 0473 53 62 08
Mail: speelboom.heistopdenberg@familiehulp.be

Organisator: Familiehulp 

Witte Wolk (geen inkomenstarief)
Mechelsesteenweg 41, 2220 Heist-op-den-Berg

Telefoon: 015 65 60 02
Mail: kdv.wittewolk@skynet.be 
Organisator: Hildegarde Raeymaekers

Gezinsopvang
Team onthaalouders (volgens inkomenstarief)
Stationstraat 2, 2220 Heist-op-den-Berg

Telefoon: 015 23 87 71
Mail: onthaalouders@heist-op-den-berg.be 
Organisator: Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg

Onthaalouder Kelly Liekens
Saffraanbergstraat 1, 2222 Itegem

Telefoon: 070 24 60 41
Mail: dvo.lier@samenferm.be 
Organisator: Ferm Kinderopvang vzw

Heb je een vraag over de noodopvang of over kinderopvang in het algemeen, neem dan contact op met Huis van het Kind via telefoon: 015 23 87 80 (tussen 8 en 18 uur) of mail: huisvanhetkind@heist-op-den-berg.be 

 

Steun onze handelaars en shop lokaal

Om de plaatselijke handelaars te ondersteunen en de consument zo goed mogelijk op hoogte te houden, wil het lokale bestuur de info bundelen van de zaken die nog open zijn of waar je voeding kan afhalen. De info wordt elke werkdag aangepast.

Team Economie, Evenementen en Toerisme zoekt zelf al informatie bij elkaar, maar doet een warme oproep aan alle handelaars om na te kijken of hun zaak er al bij staat.

Sta je er nog niet bij of is de info fout of onvolledig? Laat het dan zeker weten via toerisme@heist-op-den-berg.be. Natuurlijk mogen ook andere mensen die gemiste info opmerken het team contacteren met aanpassingen en aanvullingen.

#samentegencorona #winkelhier #proefHeist

Sport en Jeugd beweegt en entertaint

In deze Coronatijden zijn heel wat leuke activiteiten die op de planning stonden van team Sport en Jeugd geannuleerd. Daarom proberen zij op een andere manier hun rol op te nemen. Dit doen ze aan de hand van volgende kanalen:

  • Via de Facebookpagina van Sport en Jeugd Heist mag je elke weekdag een nieuwe post verwachten. De ene dag starten we met een lach, de andere dagen geven we je een leuke doe-opdracht of creatip, we delen interessante info en oproepen van onze partners en gaan het weekend in met onze weekendtip. Zin gekregen om ons te volgen? Ga naar https://www.facebook.com/sportenjeugdheist en klik op ‘vind ik leuk’ om op de hoogte te blijven. 

  • Heb je geen Facebook? Ook via het nieuwe YouTube-kanaal van Sport en Jeugd Heist kan je hun filmpjes bekijken. Ga https://www.youtube.com/channel/UCs9kXMv7NH4x6BLy80w-Jkw en klik op de rode knop ‘Abonneren’ om hen te volgen.

Betalingstermijn provinciebelasting verlengt

 

Jaarlijks rond deze periode stuurt de provincie Antwerpen een aanslagbiljet uit naar haar inwoners. Op deze brief wordt gevraagd om binnen een termijn van twee maanden 39 euro over te schrijven.

 Omwille van de Coronacrisis heeft het proviniciebestuur beslist om de betalingstermijn van de provinicebelasting te verlengen van twee naar vier maanden voor inwoners die hierdoor anders in financiële problemen dreigen te komen.

 

Alle inwoners die dus binnenkort een aanslagbiljet in de bus krijgen en het niet binnen twee maanden kunnen betalen, hoeven dit slechts binnen vier maanden te doen. Wanneer deze periode nog niet voldoende blijkt te zijn, kunnen belastingsplichtingen bijkomende afspraken maken met de belastingdienst over een afbetalingsplan.

 

Meer info kan je vinden op de website van provincie Antwerpen.
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto