COVID-19 is een nieuwe ziekte die je longen en luchtwegen aantast. Het wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het is een uiterst besmettelijke ziekte, die in sommige gevallen dodelijk afloopt.

We verwachten van elke Heistenaar dat hij zoveel mogelijk thuisblijft, tenzij om noodzakelijke inkopen te doen of om naar het werk te gaan. Hou altijd voldoende afstand (1,5 meter) als je buiten bent. Was regelmatig je handen. En contacteer ouderen alleen nog telefonisch of digitaal.

Alleen samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

Heist Bubbelt!

Onder het motto ‘Als Heist niet kan bruisen, dan bubbelen we zelf wel!’ lanceert team Toerisme het evenement 'Heist bubbelt'!

We roepen iedereen op, jong en oud, om deze zaterdag 11 april tussen 13 en 19 uur buiten te komen en bellen te blazen.
Heb je geen bellenblaasmateriaal? Team Toerisme geeft de volgende dagen tips op https://www.facebook.com/events/2702248556568802/ om zelf je bellenblaas te maken. Op die pagina kan je ook je plezantste foto’s of filmpjes delen!

Wij kijken er alvast naar uit, help jij ook mee om Heist te doen bubbelen?

#doeeenszotinuwkot#samentegencorona

Sociale Kruidenier zoekt lege eierdoosjes

De Sociale Kruidenier is dringend op zoek naar lege eierdoosjes. Heb jij er nog liggen en passeer je op een van je wandel- of fietstochten langs

  •  het OCMW-onthaal in de Stationsstraat
  •  het onthaal van het gemeentehuis op het Kerkplein
  • het oude zwembad?

Dan kan je de oude doosjes deponeren in een bak die daar klaarstaat.

Speelplein Hest op TikTok

Wat doen de animatoren van Speelplein Hest nu in coronatijden? Dat kan je bekijken op hun TikTok-account.

De animatoren maakten een TikTok-account aan waarop ze leuke en amusante filmpjes plaatsen in hun speelplein-outfit. En je kan er nog leuke tips uit halen om te doen tijdens deze coronaperiode.

Ga zeker eens kijken op https://vm.tiktok.com/tcDEBJ/ 

Heist Helpt - vrijwilligers gezocht!

Het lokale bestuur spant zich in om in deze coronatijden zijn bewoners zo goed mogelijk te informeren: via sociale media, de website, de elektronische infoborden …

Daarom werd besloten om alle 80-plussers waarvan een telefoonnummer gekend is of teruggevonden werd, actief persoonlijk op te bellen. Zo worden hun noden in kaart gebracht en kan er een oplossing voor gezocht worden.

Maar niet alleen deze mensen hebben nood aan een babbeltje, ook anderen hebben al aangegeven zich eenzaam te voelen en graag een babbeltje willen slaan.  

Omdat de vraag voor een babbeltje groot is, is het lokaal bestuur nog op zoek naar extra vrijwilligers. Sla je graag een babbeltje met anderen? Heb je een luisterend oor? Dan ben jij de geschikte vrijwilliger!

Meld je vandaag nog aan als vrijwilliger via https://www.impactdays.co/heistopdenberghelpt

RUP SPAR-site

De gemeenteraad heeft op 10 maart 2020 het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) SPAR-site voorlopig vastgesteld. 

Het voorliggende RUP wil inzetten op de reconversie van de site, momenteel bestemd als zone voor milieubelastende industrie, tot een hedendaags gemengde zone voor KMO en grootschalige kleinhandel.

Voor wat betreft de grootschalige detailhandel wordt dit specifiek uitgewerkt op het vestigen van grootschalige detailhandel die niet thuishoort in het centrum van de gemeente en dit dan in combinatie met KMO.

De reorganisatie van de site speelt in op de omgevingsfactoren zoals wonen, de aanpalende bedrijvenzone als ook de aansluiting op de heraanleg van de rotonde tot ovonde met een 5de aansluitingstak naar het bedrijventerrein.

Vuur- en rookverbod

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen.  Doordat het erg droog is in onze natuur –en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot.  Daarom vaardigt de gouverneur van de provincie Antwerpen een algemeen rook –en vuurverbod in deze gebieden.

Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden.

Buitenspeeldag vanuit ons kot!

Buitenspeel-één-tegen-allen
Wij gaan ervoor, onze buitenspeeldag gaat WEL door.

Uiteraard vanuit ons kot, doen wij woensdag 22 april tussen 13 en 17 uur lekker zot!
Wij dagen jullie uit voor een buitenspeel-één-tegen-allen en zullen jullie namiddag zeker niet verknallen.

Meedoen? Like de facebookpagina van Sport en Jeugd Heist.
Ons doet het alvast veel deugd! Hopelijk tot dan ...