Op de hoogte blijven van het Coronaverhaal en de dienstverlening
www.heist-op-den-berg.be/corona 
 

Oproep nieuw deskundig lid GECORO

Heist-op-den-Berg beschikt al geruime tijd over een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan en tal van ruimtelijke uitvoeringsplannen. Conform de Vlaamse codex ruimtelijke ordening is er een gemeentelijk adviesorgaan voor ruimtelijke ordening, kortweg GECORO, waarmee het lokale bestuur overlegt bij het vormgeven van zijn ruimtelijk beleid.

Bevoegdheden van de GECORO

meewerken aan de opmaak en wijziging van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan (meedenken, adviseren en informeren)
meewerken aan de opmaak van ruimtelijke uitvoeringsplannen (adviezen en bezwaren van het openbaar onderzoek onderzoeken)
advies geven over stedenbouwkundige verordeningen (onder andere bouw- en verkavelingsverordeningen) en over uiteenlopende kwesties op vraag van de gemeenteraad of het college, of op eigen initiatief
De GECORO vergadert regelmatig op woensdag, niet in juli en augustus.

Oproep nieuw lid

Het schepencollege doet nu een oproep voor de kandidatuur van een deskundige (plaatsvervangend lid).

De kandidaturen moeten vóór 27 mei 2020 gemotiveerd en aangetekend ingediend worden bij het college van burgemeester en schepen, Kerkplein 17, 2220 Heist-op-den-Berg, of tijdens de openingsuren tegen ontvangstbewijs afgegeven worden bij team Leefomgeving, Leopoldlei 40 in Heist-op-den-Berg.

De nodige overtuigingsstukken en motivering moeten toegevoegd worden en de kandidaten moeten de kandidaatstelling zelf voor akkoord ondertekenen.

De gemeenteraad stelt normaal in de gemeenteraadszitting van 30 juni 2020 de nieuwe deskundige aan. Het mandaat van de leden van de GECORO loopt tot de volgende vernieuwing van de GECORO; dat is na de installatie van een nieuwe gemeenteraad.

Je vindt meer informatie en het volledige reglement voor de samenstelling van de GECORO op www.heist-op-den-berg.be/gecoro.

Zwerfvuil in tijden van corona

We zitten allemaal al een tijdje in ons kot en dat heeft heel wat gevolgen voor de openbare netheid. Gooi je afval niet zomaar op de openbare weg! Zo blijft de schaarse tijd die we buiten mogen spenderen aangenaam voor iedereen. 

Mooimakers lanceert een extra campagne om zwerfvuil in tijden van corona af te remmen. Wil jij deze camapagne ondersteunen? Dat kan! Download in de webwinkel van mooimakers het downloadpakket met social posts om te delen op je eigen kanalen. Meer info kan je vinden op https://mooimakers.be/coronavirus

Omwille van het coronavirus is het ook onmogelijk geworden om textielcontainers nog te ledigen. De voorlopig laatste kledingophaling van de textielcontainers zal plaatsvinden in de week van 14-21 april. De kledingcontainers op recyclageparken worden ook niet meer leeggemaakt. We roepen op om voorlopig geen kleding meer te doneren en tweedehandskleding bij te houden tot de toestand zich opnieuw normaliseert.

We hopen ook dat iedereen in tijden van lockdown verantwoord met de natuur en onze omgeving omgaat! 

Wandelzoektocht

Een activiteit doen in tijden van corona is niet altijd vanzelfsprekend. Weet je dit weekend niet wat doen? Doe dan mee met wandelzoektocht, bedacht door An Kerkhofs en Petra Van Hoof! Het is een tocht van ongeveer 10.000 stappen in het mooie Heist-op-den-Berg. Als je deze wandeling maakt, respecteer dan de verkeersregels en pas goed op bij het oversteken van drukke banen.

De wandelzoektocht bestaat uit: 

  • 26 foto's waarvan je de letter kan invullen op het antwoordblad, in de volgorde dat je ze tegenkomt. 
  • Foto 1 en de eindfoto zijn al ingvuld en krijg je cadeau.
  • Enkele vragen die je kan invullen op het antwoordenblad. De antwoorden zal je kunnen vinden tijdens de tocht. 

Na de wandelzoektocht kan je het antwoordformulier versturen  naar  corona2020.entertainment@gmail.com of je steekt het simpelweg in de brievenbus op een van volgende adressen:

  • An Kerkhofs - Frans Coeckelbergstraat 3 bus 4, 2220 Heist-op-den-Berg
  • Petra Van Hoof - Nieuwe Laan 9, 2220 Hallaar

De deadline is 1 mei 2020. Uit alle inzendingen zal een winnaar bekend gemaakt worden die een leuke prijs wint. 

Je belastingaangifte invullen? De FOD Financiën maakt het je gemakkelijk!

Omwille van het coronavirus heeft de FOD Financiën beslist om alle invulsessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in personenbelasting te annuleren. Ontdek hier hoe je simpel en snel aangifte kan doen via Tax-on-web.

Je aangifte via Tax-on-web (MyMinfin): simpel en snel!

  • Je aangifte (grotendeels vooraf ingevuld) of je voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei.
  • Hoe krijg je toegang tot je aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte? Ga naar MyMinfin en meld je aan met itsme®, of met je identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer.

Je krijgt een voorstel van vereenvoudigde aangifte? 

  • Je gegevens zijn juist en volledig? Dan hoef je niets te doen.
  • Je gegevens zijn onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren via  Tax-on-web (via MyMinfin) of via het papieren antwoordformulier.

Laat uw aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

  • Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.
  • Je krijgt een afspraak om je aangifte te laten invullen per telefoon.
  • Na het invullen per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je moet dat document ondertekenen en terugsturen. Je zal de indiening van je aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

Ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox 

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang je documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. Activeer je eBox op doemaardigitaal.be! je krijgt dan een melding (bv. een e-mail) zodra er een nieuw document beschikbaar is. Meer info kan je vinden op https://financien.belgium.be/nl/ebox 

Meer info en hulp nodig? 

  • Bel de FOD Financiën op 02 572 57 57 (elke werkdag van 8.30 uur tot 17 uur).

Team BKO/Speelplein verhuist!

Eind april verhuist het team Buitenschoolse Kinderopvang en Speelplein naar De Sporthal. Team Sport en Jeugd, die al hun stekje hebben in De Sporthal, zal op die manier nog beter kunnen samenwerken met team BKO/Speelplein. Er wordt een gezamenlijk administratief team gevormd dat het aanspreekpunt wordt voor hun klanten, voor alle vragen over het aanbod van team Sport en Jeugd en team BKO/Speelplein.

De verhuis is voorzien op donderdag 23 en vrijdag 24 april. Op deze dagen zal team BKO/Speelplein moeilijk bereikbaar zijn. Maar vanaf 27 april zijn ze helemaal geïnstalleerd op hun nieuwe locatie in De Sporthal.

Nieuwe openingsuren

  • Maandag: 9 – 12 uur en 13.30 – 19 uur
  • Dinsdag: 13.30 – 16 uur
  • Woensdag: 9 – 12 uur en 13.30 – 16 uur
  • Donderdag: 9 – 12 uur en 13.30 – 16 uur
  • Vrijdag: 9 – 12 uur 

Straatvinken 2020

De derde editie van Straatvinken, het citizen-scienceonderzoek waarbij honderden burgers op donderdag 14 mei in hun straat een uur lang het verkeer tellen, is officieel gelanceerd. 

Hoe gezond is het verkeer in jouw straat? Vink op donderdag 14 mei aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Tel een uurtje, van 17 tot 18 uur. Wetenschappers van Universiteit Antwerpen, Ringland Academie en HIVA-KU-Leuven berekenen jaar na jaar of je straat op de goede weg is.

Voor deze editie is het ook uitkijken naar wat de impact zal zijn van de lockdownmaatregelen omwille van de coronacrisis. De telling houdt alvast geen gevaar in voor de volksgezondheid. Tellen hoeveel voetgangers, fietsers, trams, bussen, auto’s, bestel- en vrachtwagens er door je straat passeren, kan je immers individueel doen, desnoods van achter het raam van je kot.

Doet jouw straat al mee?
Check het op straatvinken.be en schrijf je meteen in!