Veerkrachtige dorpen

Op 20 juni 2017 werd het subsidieproject 'Veerkrachtige dorpen' goedgekeurd. Binnen dit project wil het gemeentebestuur onder meer toekomstplannen maken voor de dorpskernen in Schriek, Booischot en Heist-Goor. Omdat onze dorpen doorheen de tijd veranderd zijn en ook nieuwe maatschappelijke tendensen hun invloed zullen hebben, bieden zich nieuwe kansen en uitdagingen aan. Een dorp is immers niet alleen een plek waar gewoond wordt, we gaan er ook naar school, we werken er, we gaan er sporten, doen er boodschappen, ...

Het startschot voor dit project werd gegeven tijdens een persmoment op 28 oktober 2017 in Booischot. We vangen aan in Booischot en later zullen ook Schriek en Heist-Goor aan de beurt komen.

Het gemeentebestuur wil samen met de inwoners bekijken hoe het zit met de basisvoorzieningen, de zorg, de mogelijkheden tot ontmoeting, de bereikbaarheid, of het dorp voorbereid is op de klimaatverandering, enz. Er wordt samen gewerkt rond ideeën en acties om het dorp veerkrachtiger te maken, met aandacht voor de identiteit en het karakter van elk van deze kerkdorpen.

Het project 'Veerkrachtige dorpen' is een samenwerking tussen gemeente Heist-op-den-Berg, Provincie Antwerpen, Innovatiesteunpunt en RURANT vzw.

Smokkeltocht

Het college geeft toelating aan Toerisme en Cultuurbeleid om een Smokkeltocht voor families te organiseren op zondag 25 maart 2018. Er zal een wandeling uitgestippeld worden in de omgeving van De Sporthal. Tijdens deze wandeltocht krijgen mensen opdrachten om te vervullen. Op deze tocht zullen er ook acteurs rondlopen die korte scènes spelen over smokkelaars en zullen de deelnemers kleine opdrachten moeten uitvoeren. Tijdens het wandelen zullen de deelnemers ook kunnen proeven van typisch eten uit de oorlogstijd.

Technische hulp

De kansenwerker van het OCMW organiseert samen met de secundaire scholen op 26 januari 2018 een pedagogische studiedag voor de leerkrachten rond het thema 'kansarmoede'. Hiervoor moet een podium opgezet en afgebroken worden. Het college gaat akkoord met het bieden van logistieke ondersteuning.

Nieuws vanuit de gemeenteraad

Op dinsdag 12 december 2017 vond de laatste gemeenteraadszitting plaats. Je kan de toelichting hier lezen. Het volledige verslag kan je, na goedkeuring door de gemeenteraad, ook vinden op de gemeentelijke website.

Sluitingsdagen eindejaarsperiode

Op zondag 24 december, maandag 25 december, dinsdag 26 december en zondag 31 december 2017 en op maandag 1 januari 2018 zijn alle gemeentelijke en OCMW-diensten gesloten. Sommige diensten zijn gesloten in de kerstvakantie of hebben een aangepaste dienstregeling. 

Nieuwjaarzingen op 30 december

Nieuwjaarzingen vindt dit jaar plaats op zaterdag 30 december in Heist. Net zoals vorig jaar kregen alle vierjarigen via de school een gratis zangzakje van de jeugddienst. 

Vuurwerk

Vuurwerk is toegelaten op zondag 31 december 2017 van 24 uur tot 00.30 uur op maandag 1 januari 2018. Wensballonnen zijn verboden op het grondgebied van Heist-op-den-Berg.