U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg
24.04.2020 - 12.04u
Door: Lex Verellen

Corona: evenementen

De Nationale Veiligheidsraad besliste dat grote festivals en massaevents tot 31 augustus 2020 niet toegelaten zijn in België. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, van artiesten, van crew, van vrijwilligers, ... staat voorop.

Voor Heist betekent dit dat de Heistse Pijl, braderij en Hestival geannuleerd worden. Voor de Heistse Pijl wordt bekeken of dit in het najaar eventueel kan doorgaan, voor de braderij is er voorlopig geen alternatief. Hestival schuift ineens een jaartje op, naar zaterdag 28 augustus 2021.

Vraag is welke evenementen verder nog vallen onder noemer van massa-evenementen. Wat mag wel en wat mag niet doorgaan? We volgen de beslissingen van de Veiligheidsraad op de voet.

Het lokale bestuur van Heist-op-den-Berg besliste uit voorzorg om al zijn eigen activiteiten in mei en juni te schrappen. Het gaat om bijeenkomsten van adviesraden, infomomenten, toonmomenten muziekacademie, wekelijkse sportlessen, Babbelberg, peuterspeelpunt, Dorpskom, voorstellingen CC Zwaneberg, Erfgoeddag, ...

Verslag digitale gemeenteraad 21 april

De Heistse gemeenteraad vond op 21 april plaats in een zo goed als lege raadzaal.
De raadsleden volgden de raad van thuisuit via videoconferentie. Die werkwijze geldt voor de volledige periode van de federale fase in de strijd tegen de verspreiding van het Covid-19-virus. 

Omdat er uit voorzorg geen publiek en pers aanwezig mochten zijn bij de zitting, kan je de volledige opname hier beluisteren:

Binnen de vijf werkdagen zal die audio-opname vervangen worden door de verwerkte audioverslagen geordend per agendapunt en per spreker.

Koop in je buurt: oproep voor handelaars

Lokale ondernemers worden momenteel hard getroffen door de coronacrisis. Daarom roepen we Heistse handelaars op om zich te registeren op www.koopinjebuurt.be.

Dit platform is een online verzamelplaats waar alle lokale handelaars gevonden kunnen worden aan de hand van een zoekmachine. De registratie verloopt via de onderliggende sites van www.winkelhier.be en www.koopinuwkot.be. Zodra je op één van de websites bent ingeschreven, zal je automatisch op www.koopinjebuurt.be komen te staan. 

Registreren kan gratis, vrijblijvend en zonder lidmaatschap. We willen dat de winkels en zaken waar we graag komen ook blijven bestaan na de coronamaatregelen! Dus registreer je vandaag nog op www.koopinjebuurt.be!

Dit platform is een initiatief van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits in samenwerking met VLAIO, Unizo, NSZ en VLAM.

Fotowedstrijd: 'Ook in Hest, thuis best'

De coronacrisis heeft de (vrije)tijdsbesteding van velen door elkaar gehaald. Heel wat mensen brengen noodgedwongen hun tijd thuis door. Dat levert soms verrassende (nieuwe) bezigheden op! Wil jij ons graag laten weten hoe jij je tijd thuis invult?

Dat kan door foto's te maken van je activiteiten! Dit kan een mooi legobouwwerk zijn, een puzzel, je ‘nieuwe job’ als leerkracht, je turnoefeningen net voor het middagjournaal, een heerlijk vers gebakken taart, je kindjes, je huisdier, de gekke bekken die je uit verveling trekt …

Stuur deze foto's naar communicatie@heist-op-den-berg.be (in jpg-formaat en minstens 1Mb groot). Insturen van vanaf 22 april tot en met 27 mei 2020 om 12 uur. 

De foto's worden in een album geplaatst op de facebookpagina van Heist-op-den-Berg. Elke vrijdag in mei om 16 uur worden de twee foto's beloond met een Heistse geschenkcheque ter waarde van 25 euro. Eén foto wordt gekozen door het publiek (de foto met de meeste likes), één andere foto wordt door de jury gekozen.

Insturen kan zoveel je wil, maar je kan slechts één maal winnen. Neem ook zeker het reglement eens door.

Sportaccommodatie huren

Wil je met je vereniging gebruikmaken van de gemeentelijke sportaccommodaties? Dien dan voor 1 mei je aanvraag voor het nieuwe seizoen (juli 2020 - juni 2021) in bij team Sport en Jeugd. 

Meer informatie over de capaciteit en infrastructuur van de verschillende gemeentelijke sportaccommodaties vind je op www.heist-op-den-berg.be/sport.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto