Opendeurweekend Bergstraat

Dit jaar wordt er het laatste weekend van juni een opendeurweekend georganiseerd in de Bergstraat. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni zijn de winkels extra open tot 20 uur. Ook op zondag 28 juni zijn de winkels open en is de Bergstraat verkeersvrij.

Zwembad Sportoase eindelijk open!

We hebben er even op moeten wachten maar het nieuwe zwembad in Heist-op-den-Berg gaat op woensdag 1 juli om 8 uur eindelijk open. Alle zwemfaciliteiten, waaronder de recreatiebaden, wellness en glijbanen zullen beschikbaar zijn.

Om de 'healthy distance' te waarborgen in het zwembad, is het momenteel verplicht om te reserveren voor een zwembeurt. Dat kan via www.sportoase.be en via de Sportoase-app. Online zwemtickets kopen kan via de webshop van Sportoase. 

Sluitingsdagen in juli en augustus 

Als gevolg van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus werken de teams van Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg vooral op afspraak en dat na telefonisch contact. Het betreffende team zal beslissen of je vraag per mail, telefonisch, of ter plaatse afgehandeld kan worden. 

Alle teams van het lokale bestuur zijn gesloten op zaterdag 11 juli en zaterdag 18, maandag 20, en dinsdag 21 juli en op zaterdag 15 augustus.

De sporthallen zijn gesloten op zaterdag 11 juli, dinsdag 21 juli en zaterdag 15 augustus. 

Blijf-in-je-buurt doe-boek

Elk gezin in Heist-op-den-Berg met kinderen tussen 6 en 12 jaar krijgt een van de komende dagen een 'Blijf-in-je-buurt doe-boek' in de brievenbus. Zo zal je elke dag van de zomervakantie weten wat te doen!

In dit boekje staat ook waar je in Heist kan ravotten in de bossen, waar er buurtspeelpleintjes zijn, welke leuke wandelzoektochten en georganiseerd zijn, ...

Leg het onder je hoofdkussen en ontdek elke dag bij het wakker worden wat er op het programma staat!

Kids-ID

De Kids-ID is een elektronisch identiteitsdocument voor Belgische kinderen onder de 12 jaar:

  • Kids-ID bevat alle identiteitsgegevens van jouw kind én zijn of haar foto.
  • Ook de namen van de ouders staan erop.
  • De gegevens zijn zichtbaar op de kaart en zijn ook opgeslagen op een elektronische chip.

De Kids-ID is niet verplicht in België, maar wel voor reizen naar het buitenland. De kaart is:

  • geldig in de meeste Europese landen en in sommige landen daarbuiten, op voorwaarde dat het kind vergezeld is van een ouder met een geldige identiteitskaart
  • verplicht in alle landen waar geen reispas verplicht is, dus waar je als volwassene ook gewoon met je identiteitskaart naartoe kunt, zonder dat je een paspoort nodig hebt.

De Kids-ID is bovendien heel wat meer dan alleen een identiteitsbewijs en reisdocument. Dankzij de dienst Hallo Ouders biedt de kaart kinderen een extra bescherming voor noodgevallen. Hallo Ouders maakt het mogelijk om telefonisch contact op te nemen met de ouders (of familie, vrienden, buren...) wanneer het kind in moeilijkheden verkeert.

Kinderen vanaf zes jaar kunnen de kaart ook gebruiken om veilig te surfen en te chatten op het internet:

  • Vanaf zes jaar krijgen kinderen een pincode. Zo kunnen ze zich online identificeren met hun Kids-ID.
  • Diverse beveiligingselementen maken de kaart moeilijk vervalsbaar.
  • Het document bevat geen handtekeningscertificaat omdat kinderen onder de 12 jaar geen documenten mogen tekenen.

De kids-ID kan soms ook gebruikt worden als bibliotheekpas, als zwembadabonnement, bij de inschrijving op school of als lidkaart van de sportclub.

Peuterspeelpunt

Al sinds half maart moeten de peuters hun vriendjes van het peuterspeelpunt missen, de ouders en grootouders hun babbeltje met elkaar, de baby’s hun babymassage en hun spelmoment.

Elk jaar zijn we blij om in de zomerperiode nieuwe gezichten te zien op ons zomers peuterspeelpunt. Daar steekt Covid-19 dit jaar helaas een stokje voor. Geen vast speelmoment dus voor de allerkleinsten in de zomer ... 

Maar er is wel een speel- of babbelmomentop vraag mogelijk! 

  • een speelmoment per gezin in de tuin van Huis van het Kind, op afspraak en volgens de dan geldende richtlijnen. Fruit, beker en bestek breng je zelf mee.
  • een wandelmoment in De Averegten, per gezin. 

Vragen over opvoedingsondersteuning, groeipakket, onderwijs, hulpverlening, ... kan je telefonisch stellen tijdens de openingsuren van Huis van het Kind, of mailen naar huisvanhetkind@heist-op-den-berg.be. 

Er is geen vrij spreekuur, je kan wel op afspraak langskomen indien nodig.