U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
04.12.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Infoavond over ruimtelijk uitvoeringsplan Engelse Wijk
De stad is bezig met de opmaak van een ruimtelijk uitvoeringsplan voor de Engelse Wijk. Op maandag 17 december kunt u hierover een infoavond bijwonen in cultuurcentrum ’t Schaliken (Grote Markt 35). De toelichting start om 19.30 uur.
 
Het militaire gebied wordt omgezet naar woongebied en zal bovendien plaats bieden aan de eerste graad van een secundaire school. Het ruimtelijk uitvoeringsplan vormt de basis voor de stedenbouwkundige voorschriften die de goede ruimtelijke ordening in de woonwijk moeten garanderen.
 
Herentalse munten uit de dertiende eeuw
Op zondag 9 december vindt de negende internationale muntenbeurs van Numismatica plaats in sportcomplex De Vossenberg. Om 11 uur overhandigt Hendrik Van Caelenberghe enkele middeleeuwse bodemvondsten aan de stad Herentals.
 
Bij de heraanleg van de Grote Markt in 2004 voerde de aannemer een gedeelte van de grond af naar een gronddepot. Als amateur-detectorist kon Hendrik Van Caelenberghe hieruit enkele munten uit het einde van de dertiende eeuw en andere materialen recupereren. Door deze munten en materialen, waaronder veel scherven, te schenken aan de stad, hoopt hij een steentje bij te dragen aan het historisch erfgoed van Herentals.
 
Toegelaten zwemkledij in het Netepark
Vanaf 1 januari 2013 geldt een nieuwe dresscode in de zwembaden van het Netepark. Om de netheid, hygiëne en waterkwaliteit in de zwembaden te waarborgen zijn bermuda’s, losse shorts, ondergoed, strings, rokken, … voortaan niet meer toegelaten. Zwemmen kan dan nog enkel in badbak, bikini of een aansluitende zwembroek boven de knie, zonder zakken.
 
Deze nieuwe dresscode is noodzakelijk om de hygiëne van het zwembadwater te kunnen garanderen. Vroeger zwom men immers enkel in badpak en de traditionele zwembroek. Dat is de laatste jaren veranderd. Zwemmers komen steeds meer in shorts, bermuda’s en andere kleding zwemmen. Dit brengt echter de hygiëne van het zwemwater in gedrang. Vooral de inhoud van broekzakken, het dragen van ondergoed en het zwemmen in ongewassen vrijetijdskledij vormen een probleem.
 
De hygiëne en de kwaliteit van het zwemwater zijn belangrijk voor alle bezoekers. De stad vraagt dan ook uw begrip voor het mogelijke ongemak dat deze nieuwe dresscode met zich kan meebrengen.
 
Wijziging dienstregeling NMBS vanaf 9 december
Op 9 december wijzigt de NMBS de dienstregeling van de treinen. Er vallen onder meer ritten weg op de lijn Turnhout-Herentals-Lier-Antwerpen. U vindt alle wijzigingen op www.nmbs.be.
 
Kempische persoonlijkheid van het jaar
Op zaterdag 19 januari 2013 voert JCI Gheel & Thals promotie voor de verkiezing van de ‘Kempische persoonlijkheid van het jaar’. Aan de Lakenhal op de Grote Markt krijgt u een drankje en de mogelijkheid om een genomineerde voor te stellen.
 
JCI Gheel & Thals, het internationaal netwerk van jonge ondernemende mensen uit de Kempen, roept deze jaarlijkse uitreiking in het leven om mensen uit de Kempen in de schijnwerpers te plaatsen. De prijs gaat naar de persoon die het meest verdienstelijke verschil heeft gemaakt voor de Kempense regio op economisch, maatschappelijk of sociaal vlak. De verkiezing gebeurt door een jury en door de Kempense bevolking. De uitreiking vindt plaats op 20 juni 2013.
 
Inloopmobiel Eetstoornissen
Op zaterdag 23 februari 2013 staat de Inloopmobiel Eetstoornissen op het Helikopterplein. Tussen 10 en 16 uur kunt u er terecht voor meer informatie over de signalen van eetstoornissen en advies over de hulpmogelijkheden.
 
Uit recente cijfers blijkt dat eetstoornissen voorkomen bij één op tien Belgische vrouwen tussen tien en dertig jaar. Het gaat dus niet om een fenomeen in de marge, maar om een reëel maatschappelijk probleem. AN-BN wil als zelfhulpvereniging het taboe rond deze psychia­trische stoornis doorbreken.
 
Dorpsplein Morkhoven verkeersvrij op 19 april
Vrije Basisschool De Wegwijzer organiseert op vrijdag 19 april 2013 theatervoorstellingen op het Dorpsplein in Morkhoven. Het Dorpsplein is die dag tussen 8 en 16 uur verkeersvrij en er geldt een parkeerverbod. Het stadsbestuur levert twintig nadarhekken om het dorpsplein af te zetten en zo de veiligheid van de kinderen te garanderen.
 

 
 
 

 
 
 
 
imageMeer nieuws

Alaphilippe: "Boegeroep Belgische fans motiveerde me nog meer" - Van Aert 11e

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.09.2021 - 18.02u

Leuven blikt terug op fantastisch WK wielrennen: "Een groot volksfeest"

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 26.09.2021 - 18.01u

Mensenzee langs parcours moedigt renners aan: "Als er maar een Belg wint"

Internationaal | Vlaanderen 26.09.2021 - 12.35u

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland 25.09.2021 - 22.23u

Ook alle 65-plussers kunnen derde coronaprik krijgen in ons land

 Ook alle 65-plussers kunnen derde coronaprik krijgen in ons land
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 25.09.2021 - 13.55u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto