U bent hier

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Herentals
12.03.2013 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

-Herentals Fietst - Feest - Loopt - Sjot-Houten afsluiting voor tuin Hummeltjeshof-Noorderwijkse Toneelvrienden krijgen extra subsidie-Spel van de Roetaert.


 
Herentals Fietst - Feest - Loopt - Sjot
De lente is nog niet in het land, maar met de nieuwe editie van Herentals Fietst en Feest kijkt de stad al graag verder naar de zomer. In 2013 is het ondertussen de 9e editie van dit grootse volksfeest. Het na-Tourcriterium vindt plaats op donderdag 25 juli, het muziek- en volksfeest op vrijdag 26 juli

Op vrijdag is er, naast muziek en Herentals Loopt de LU2u van Hertals, ook de 1e editie van Herentals Sjot. 

Het parcours van het na-Tourcriterium loopt dit jaar in ieder geval nog via de Grote Markt en omliggende straten. Herentals Fietst en Feest is een organisatie van vzw De Markt Fietst, met medewerking van de stad Herentals.

Spel van de Roetaert
Op zondag 7 april vindt de achtentwintigste editie plaats van het Spel van de Roetaert. Alle kinderen van 3 tot 12 jaar zijn welkom om mee achter de pluchen konijnen te jagen die uit de toren van de Lakenhal gegooid worden. En misschien hangt net aan dat ene konijn een fiets vast? Voor de feestelijke muziek zorgt de Little Crazy Disco show kinderliedjes. Op zondag 7 april zijn bovendien de winkels in het stadscentrum open naar aanleiding van Shop in Thals. De handelaars plaatsen zorgen ook voor de nodige kinderanimatie.

Houten afsluiting voor tuin Hummeltjeshof
De nieuwe verbindingsweg tussen de Augustijnenlaan en de Delhaize zorgt er voor dat klanten van Delhaize vlot in en uit het centrum geraken. De verbindingsweg loopt echter ook achter de tuin van het Hummeltjeshof, waar de hele dag door kinderen spelen. Om de kinderen opnieuw wat privacy tijdens hun spel te gunnen, laat de stad een houten afsluiting plaatsen aan de achterkant van de tuin. De plaatsing van het afsluithek kost ongeveer 1.700 euro.

Noorderwijkse Toneelvrienden krijgen extra subsidie
Begin dit jaar besliste het stadsbestuur om de Noorderwijkse Toneelvrienden een subsidie te geven voor tien toneelvoorstellingen die plaats vonden in de loop van februari. Ondertussen bleek dat de huurprijs voor de gebruikte zaal gestegen is, waardoor de oorspronkelijke subsidie niet voldoende zou zijn om de kosten te dekken. Het stadsbestuur beslist nu om de Noorderwijkse Toneelvrienden een extra subsidie van 998,50 euro te geven voor de huur van de zaal.

Sirenetest op donderdag 4 april
Op donderdag 4 april test het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken tussen 11.45 uur en 13.15 uur de elektronische sirenes van Seveso- en nucleaire bedrijven. Bij noodsituaties kunnen deze sirenes ingezet worden om de bevolking te waarschuwen. Op het ogenblik van de test wordt een alarmsignaal gegenereerd. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking wordt herhaald. Na dit signaal klinkt uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap “proefsignaal”. Wie vragen heeft over deze alarmeringstest kan terecht op het informatienummer 0800-94 113.

Vervalt uw bewonerskaart?
Een jaar geleden breide het stadsbestuur de blauwe zone in het stadscentrum uit. De bewonerskaarten met een looptijd van één jaar vervallen rond deze tijd. Kijk dus goed naar de vervaldag en vraag tijdig een nieuwe kaart aan. Zo vermijdt u een parkeerboete. Voor de vervanging hoeft u niet te wachten tot de vervaldag. U mag gerust enkele dagen vooraf een nieuwe kaart aanvragen. De resterende dagen van de oude kaart worden toegevoegd op de nieuwe bewonerskaart.

De procedure om een bewonerskaart te krijgen verandert niet. Aanvragen gebeuren bij de technische dienst op het administratief centrum of via het onlineformulier op www.herentals.be/bewonerskaart. U moet opnieuw het inschrijvingsbewijs van het voertuig voorleggen en eventuele attesten voorleggen.


imageMeer nieuws

K. Kontich FC - VC Herentals : 'Beter dan gelijkspel moet kunnen'

K. Kontich FC - VC Herentals : 'Beter dan gelijkspel moet kunnen'
Herentals | Provincie Antwerpen 13.12.2019 - 17.51u

Vermiste vrouw uit Geel is terecht

Geel 13.12.2019 - 17.48u

Eerste van 12 schepenwissels in Heist

Heist op den Berg 13.12.2019 - 15.53u

Alle treinverkeer onderbroken in de Kempen

Alle treinverkeer onderbroken in de Kempen
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 13.12.2019 - 15.35u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 13.12.2019 - 15.28u

Geel, Aalst, Gent en Antwerpen krijgen geld voor klimaat en leefbaarheid

Geel | Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 13.12.2019 - 15.21u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 13.12.2019 - 14.59u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto