Leerlingen krijgen les over de dode hoek

In het zesde leerjaar van het basisonderwijs bespreken de leerlingen de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens. Elk jaar vallen hierdoor verkeersslachtoffers. Heel vaak zijn bij dergelijke ongevallen jonge kinderen betrokken. Op vrijdag 17 mei tussen 8 en 16 uur komt een begeleider van een rijschool de leerlingen de werking van de dode hoek in de praktijk tonen. De activiteit vindt plaats op het parkeerterrein van het Netepark.

Columbarium breidt uit

Het stadsbestuur koopt zeven nieuwe columbariumelementen. Elk element bevat twaalf nissen. De elementen worden geleverd door de firma Venta uit Keerbergen en kosten in totaal 18.009 euro, inclusief btw.

Straatfeesten brengen mensen samen

De Herentalse straatfeesten blijven populair. Op zaterdag 1 juni is het feest in de Zandhoevestraat, op zaterdag 8 juni in de Koepoortstraat en Varendries, en op zaterdag 6 juli in Binnenweide. De straten zijn op het moment van het straatfeest autovrij. De stad zorgt voor de nodige signalisatie en ondersteunt elk straatfeest met 50 euro.

Sint-Waldetrudiskerk krijgt schatkamer

In het kader van een ruimere openstelling van de Sint-Waldetrudiskerk, met afwisselende tentoonstelling van de kunstschatten, richt de kerkfabriek een beveiligde schatkamer in.
De kerkfabriek krijgt hiervoor een restauratiepremie van 212.146,31 euro. Hiervan betaalt de Vlaamse Gemeenschap 127.287,78 euro en de provincie Antwerpen 42.429,26 euro. De stad Herentals en de kerkfabriek dragen elk 21.214,63 euro bij.

OCMW steunt dienstenchequebedrijf ’t Gerief

Dienstenchequebedrijf ’t Gerief wil in Herentals een strijkpunt oprichten. In dit strijkpunt kunt u uw kleding laten strijken en betalen met dienstencheques. Het OCMW investeert 2.000 euro in dit nieuwe initiatief.

Paul Herygers Classic en familietocht

Het college verleent toestemming aan fietsclub Squadra d’Amici voor de organisatie van de Paul Herygers Classic en een familiefietstocht op zaterdag 4 mei. De sportieve fietsers kunnen kiezen voor een tocht van 60, 88, 125, 160 en 180 kilometer. De Classic start aan het BlOSO-centrum. Deelnemen kost 5 euro. Wilt u het wat kalmer aan doen, dan kunt u deelnemen aan de familietocht. Deze tocht van 28 kilometer brengt u langs de mooiste plaatsen van Herentals en omstreken. De familietocht start op het BlOSO-centrum of aan Den Hertog in Olen. Deelnemen kost 2 euro, koffie of pannenkoek inbegrepen. Leden van de Gezinsbond krijgen zowel voor de Classic als voor de gezinstocht een euro korting.

Vacature voor een onderluitenant-vrijwilliger bij Brandweer Herentals (m/v)

Het stadsbestuur van Herentals zoekt voor zijn brandweerdienst een onderluitenant-vrijwilliger (m/v). De onderluitenant-vrijwilliger heeft de leiding over alle medewerkers, ook in crisissituaties wanneer de officier-dienstchef afwezig is. Hij of zij moet operationeel kunnen optreden (hulpverlening) en is verantwoordelijk voor de algemene coördinatie en administratie. Solliciteren voor deze functie kan tot en met 30 april 2013. Meer informatie over deze vacature vindt u op www.herentals.be/vacatures.